Lázár újabb és újabb altesti mélységekbe jut el sokat próbált nyelve révén: a holokamu most már "öncsonkítás és hazaárulás" is

"A holokauszt nemcsak keresztényietlen és embertelen tett, de hazaárulás is volt" – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedd este Budapesten, a Dohány utcai zsinagógában.

A Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség (IHRA) soros "magyar" elnökségének első plenáris ülése alkalmából rendezett koncerten mondott köszöntőjében Lázár János hangsúlyozta: a magyar nemzet "zsidó testvéreink nélkül nem érte volna el mindazt, amit az elmúlt évszázadokban elért", "egymás nélkül szegényebbek és kevesebbek volnánk".

"A kirekesztés ezért a magyarok számára öncsonkítás" – jelentette ki, hozzátéve, hogy ezért fontos minden olyan alkalom, "amikor kimondjuk, soha többé nem engedünk öncsonkítást végrehajtani a magyar nemzeten. Egy nemzet vagyunk, és megvédjük egymást!"

Hírdetés

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke (Mazsihisz) újra elismételte egyik kedvenc hazugságát: Magyarország a diktatúra alatt nem tehette meg, a rendszerváltást követően pedig "ellazsálta a szembenézést saját történelmével". Hozzátette: talán ennek következményei a holokauszt-év emlékezetpolitikai konfliktusai és "a mindennapi antiszemitizmus jelenségei".

Heisler András leszögezte: a "holokauszt során legyilkolt hatszázezer zsidó vallású magyar állampolgár" emléke a zsidó közösségnek "nem engedi meg, hogy az emlékezetpolitikában bármilyen kompromisszumot kössön".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »