Lázár nemzetközi lejáratókampányra számít

Lázár nemzetközi lejáratókampányra számít

Rágalomnak nevezte a Miniszterelnökség vezetője, hogy a magyar rendőrök és katonák verik a Szerbia felől érkezett határsértőket. A túlkapásokról nemzetközi szervezeteknek panaszkodtak migránsok.

A kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az utóbbi időszakban 500 migránst állítottak meg a szerb–magyar határon, véleménye szerint a hatóságok szakszerűen jártak el velük szemben, tájékoztatták őket, hogyan terjeszthetik elő a menedékkérelmüket. Lázár János arra számít, hogy nemzetközi lejáratókampány indul Magyarországgal szemben a migránsokkal való bánásmód miatt.

„Az egy szemenszedett hazugság, és egy rágalom, hogy bárkit is a rendőrök megvertek volna, azok közül, akiket a 8 kilométeres zónában föltartoztattak volna, a határon megállítottak volna, vagy akár a 8 kilométeres zónán túl befogadási központba irányítottak volna. A rendőrség lépéseit a különböző eszközök, cselekményeket dokumentálja, videóra veszi, és ezeken minden lépés és intézkedés követhető. A rendőrök és a katonák teljesítménye kimagasló, intézkedésük szakszerű. A kormánynak az a kötelessége, hogy teljes mellszélességgel álljon a rendőrség és a katonaság mögött bármilyen nemzetközi szervezet is próbálja az intézkedések jogszerűségét vagy szakszerűségét   megkérdőjelezni” – hangsúlyozta a kancelláriaminiszter.

Mint arról korábban beszámoltunk, a röszkei határátkelőnél ülésezik hétfőn a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága – az ülést a testület fideszes elnöke kezdeményezte. A kihelyezett tanácskozáson a határ szerb oldalán kialakult helyzetről akarnak tájékozódni. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »