Lázár: Németország meghívta a terített asztalhoz a szír menekülteket

Lázár: Németország meghívta a terített asztalhoz a szír menekülteket

A magyar hatóságok Budapest és a magyar–osztrák határ között el fogják végezni a schengeni kötelezettségekkel kapcsolatos szükséges ellenőrzéseket, ezt Lázár János közölte a szokásos csütörtöki kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nyomatékosította, hogy a rendőrség feladata nem az erőszak, hanem az ország védelme. A miniszter egyúttal arra kérte a bevándorlókat, tartsák be Magyarország törvényeit és az EU szabályait, regisztráljanak, és ha menekültek, adják be a kérelmet. Lázár János ugyanakkor kiemelte: a legnagyobb probléma, hogy Németország félreérhető kijelentéseket tett a menekültügyben.

Hírdetés

„Németország meghívta a terített asztalhoz a szír menekülteket, befogadást ígérve nekik, korlátlan belépést, és korlátlan maradást Németország területén. Ez a nyilatkozat váltotta ki azt a reményt, amely jó néhány migránsban kialakult, hogy Németországba korlátozások nélkül beléphet. A német kormány – meggyőződésünk szerint – kommunikációs hibák tömegét elkövetve egy olyan helyzetet állított elő, amikor az egyik nap hívták a bevándorlókat, a másik nap pedig ellenőrzésre próbálták őket kötelezni” – fogalmazott Lázár János.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »