Lázár kifejezetten méltányos eljárást ígért a legálisan érkezőknek

Szeptember közepe után a tiltott határátlépés bűncselekmény lesz, amit szankcionálni fognak – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Csongrád megyei Kiszomboron.
Lázár János felavatott egy kerékpárutat (!), majd újságíróknak elmondta: a kormány javasolni fogja az Országgyűlésnek, hogy fogadja el a pénteken beterjesztett, szigorító törvényjavaslatokat.

Szeptember 15-ét követően egyértelmű helyzetet lesz határon.  “A türelmi idő lejártát követően a tiltott határátlépés bűncselekmény lesz, és szankcionálni fogjuk” – mondta Lázár János.
A kormány által tervezett határátlépő pontokról elmondta, minden bevándorlótól azt kérik majd, hogy a határátlépő pontokhoz menjen. Ezeken a pontokon, így Röszkénél is, felállítják a tranzitzónákat, ahol a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal soron kívül eljár az ügyükben.

„Az így érkezőknek kifejezetten méltányos és korrekt eljárásban lesz részük a magyar és az európai uniós jogszabályoknak megfelelően”

– hangsúlyozta.

A miniszter szerint, aki ezeken a pontokon menekültstátuszért folyamodik, az védelemben fog részesülni.

Ha pedig a menekültkérelem esetleg mégis elutasításra kerül, akkor az érintett nem fog tudni belépni Magyarországra, hiszen ezt a rendőrség állítólag nem fogja engedni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »