Lázár kemény üzenetet küldött Farkas Flóriánnak

Lázár kemény üzenetet küldött Farkas Flóriánnak

A kancelláriaminiszter szerint ha Farkas Flóriánnak tiszta a lelkiismerete, akkor meg kell jelennie az Európai Csalás Elleni Hivatal meghallgatásán.

Az OLAF június 17-én „érintett személyként” akarta kikérdezni a Híd a munka világába, valamint az Út a szakmaválasztáshoz projektek kapcsán a miniszterelnöki megbízottat, Farkas azonban nem jelent meg a meghallgatáson. A Híd a munka világába projekt vizsgálata során az Emberi Erőforrások Minisztériuma annyi szabálytalanságot tárt fel, hogy a tárca visszakérte az erre szánt 1,6 milliárd forintot a roma önkormányzattól.

Hírdetés

„Azt kértem a kollégáimtól, hogy vegyék fel vele a kapcsolatot, és kérjék meg arra, hogy mindenképpen menjen el. Nem tudom, hogy az időpont-egyeztetés volt-e a probléma, vagy mi a szándéka. Nyomatékkal kérem tőle, hogy az OLAF-meghallgatáson jelenjen meg, ráadásul érintetti meghallgatásról van szó az OLAF által folytatott vizsgálatban. Nagyon fontosnak gondolom azt, hogy ha valakinek igaza van, azt képes legyen megvédeni. Ha Farkas Flóriánnak tiszta a lelkiismerete és igaza van, akkor meg kell jelennie az OLAF előtt” – fejtette ki Lázár János.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »