Lázár János válasza a Soros-ügyben tegnap feltett kérdésekre

Tisztelt Uram!

Tekintettel az általunk kiemelt prioritásként kezelt témára, engedje meg, hogy személyesen válaszoljak kérdéseire.

Arra a kérdésére, hogy washingtoni nagykövetségünk felvette-e a kapcsolatot a Fehér Házzal, amiért David Kostelancik, az Obama-kormány által kinevezett budapesti amerikai ügyvivő durván beavatkozott a magyar belügyekbe a Közép-európai Egyetem (CEU) és a magyar kormány vitájában, a válasz igen.

Szemerkényi Réka nagykövet asszony az ügyben már személyesen beszélt Gorka Sebestyén úrral, Donald Trump elnök úr nemzetbiztonsági tanácsadójával. Gorka úr elmondta, Trump elnök úr megdöbbent, hogy a külügyminisztérium budapesti képviselője egyik legfőbb ellensége, George Soros oldalán avatkozott be a magyar belügyekbe.

Arra a kérdésre, hogy nem lenne-e alapvető érdek, ha kormányunk felvenné a kapcsolatot azon amerikai republikánus szenátorokkal, akik vizsgálják, illetve vizsgáltatják Soros és a korábbi amerikai kormány összjátékát annak érdekében, hogy térségünk országaiban számukra kedvező politikai fordulatot érjenek el, a válasz határozott igen. Kormányunk egy képviselője holnap indul washingtoni látogatásra, hogy az említett szenátorokkal megbeszéléseket folytasson és javasolja, vizsgálatukat terjesszék ki Soros szervezeteinek és a budapesti amerikai nagykövetség együttműködésének tisztázására.

Hírdetés

Arra a kérdésére, hogy felvettük-e a kapcsolatot az olasz hatóságokkal, miután március 28-án az olasz államügyészség nyomozást indított Sorosnak a Földközi-tengeren a migránscsempészekkel összejátszó, őket  Olaszországba pénzért juttató szervezetei ügyében, a válasz szintén igen. Személyesen kértem fel Polt Péter legfőbb ügyész urat az ez irányú kapcsolatfelvételre.

2017. április 1

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »