Lázár János megvásárolná a GySEV osztrák részét is

Lázár János megvásárolná a GySEV osztrák részét is

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint az osztrák-magyar tulajdonú vasúttársaság modellje már nem működőképes úgy, hogy „mi vagyunk alul balekként”.

A magyar állam szeretne nagyobb, sőt akár 100 százalékos tulajdonrészt is a GySEV-ben (Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.), és Lázár János erről is fog tárgyalni kedden az osztrák közlekedési miniszterrel – írja a 24.hu az építési és közlekedési miniszter szavait idézve a parlament Gazdasági Bizottságának meghallgatásáról.

Hírdetés

A miniszter úgy véli az osztrák állammal való közös tulajdonosi konstrukcióról, hogy a jelenlegi modell nem működőképes tovább.

Mint a portál írja, a vasúttársaság ügye azért is került elő a meghallgatáson, mert Lázár a múlt héten indoklás nélkül menesztette a cég osztrák vezérigazgató-helyettesét, Hanna Dellemannt. Ausztria szerint az egyoldalú döntés azonban ellentmond a társaság jogi szerződéséinek, ezért jogi eljárást kezdeményeztek.

A GySEV vasúttársaság osztrák-magyar közös tulajdonban van; a lap az Opten céginformációs rendszerre hivatkozva azt írta, hogy a társaságban a magyar államnak van többségi tulajdona.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »