Lázár János hétfőn lemond?

Nagy feszültséget okozott a Fidesz háza táján, hogy Rogán Antal a miniszterelnök kabinetfőnöke lesz. A „vesztes” Lázár János lehet, aki azt kifogásolta, hogy ő lenne Rogán munkáltatója, de mégsem szólhat bele tevékenységébe. Sajtóinformációk szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn dönt arról, lemond-e.

Korábban a VS.hu szellőztette meg azt a hírt, miszerint Lázár János ellenérzését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Rogán Antal Orbán Viktor kabinetfőnöke lesz. Ennek következtében ugyanis a korábbi frakcióvezető szervezetileg hozzá tartozna, ám mégsem szólhatna bele döntéseibe. A portál arról írt, hogy csütörtökig dönt arról Lázár, lemond-e.

Hírdetés

Az Index informátora azonban úgy tudja, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a végső döntést hétfő délelőttig tolta ki. Addig adott időt arra, hogy rendezzék a párton belül a kabinetfőnöki poszt felelősségi köreit.

Mint azt az Index írja, a Fidesz-elnökség ügyvezető alelnöki posztjáért is verseny alakult ki Kósa Lajos és Rogán Antal között, ám az értesülések szerint a miniszterelnök kijelentette, hogy a két politikus nem töltheti be párhuzamosan ezt a pozíciót.

Az már csak hab a tortán, hogy a Fideszen belül többen szóvá tették Hende Csaba honvédelmi miniszter részletes indoklás nélküli leváltását, ráadásul ötéves munkájáért is elmaradt a köszönet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »