Lázár János egyszer majdnem meghalt

Lázár János egyszer majdnem meghalt

Megállás nélkül kampányolnak a Fidesz politikusai, Lázár János első napján négy helyszínen is szerepelt. Nem meglepő, hogy az ilyen gyors tempó mellett be-becsúszik néhány elszólás.

A portál elkísérte a politikust a kampánykörútra, ahol ő a nézőknek elmesélte: 2008-ban Párizsban járt, ahol felszállt egy buszra, de nem jutott el abba a külvárosi kerületbe, ahová akart, mert a buszsofőr azt mondta neki, hogy oda nem hajt be, mert életveszélyes. A kerületben ugyanis 2005-ben észak-afrikai bevándorlók leszármazottai gyújtogattak.

Ambrózfalvát megvédték

Érdekes párhuzamot talált Ambrózfalva polgármestere, aki felelevenítette: nemrég egy öttagú cigány család házat akart venni a faluban, a helyiek viszont nem szerették volna, ha beköltöznek, függetlenül attól, hogy fizettek volna a házért. A polgármester pedig megértette a nép hangját, úgyhogy talált inkább egy másik vevőt az épületre, a cigányok a falu lakóinak megkönnyebbülésére nem hurcolkodtak be a szomszédjukba.

Lázár János egy faluval később, Pitvaroson Lázár már arról beszélt hogy elítéli ambrózfalvi polgártársai magatartását, de ez ma a valóság Magyarországon.

Az Orbán-kormány minisztere szerint nem tudtuk megoldani a cigányság problémáit?

Lázár János az őt elkísérő mno.hu-nak arról beszélt, ha „gyönge lesz a népszavazás”, akkor a kormány előbb-utóbb meg fog hátrálni Brüsszelben, és migránsok százezrei jöhetnek Magyarországra, akikkel nem tudni, hogyan tudnánk együtt élni. –

„hiszen 600 éve élünk együtt cigányokkal, akiknek nem tudtuk megoldani a problémáit”.

Hírdetés

Segélykérdés

A kancelláriaminiszter a kormánypropagandát anyagi oldalról is igyekezett megtámogatni. Szerinte ugyanis, ha szétosztanák a migránsokat Európában, akkor 300-500 euróval kellene őket támogatni, miközben itthon,

„aki bajba kerül, roma vagy hátrányos helyzetű, az húszezer forintot kap”.

Mindezt a dübörgő gazdaságú országban hallani minimum visszás, de lám, az október 2-ai népszavazás kampányában ez is egy érv lehet.

Ez csak fokozódni fog

Kiderült az is: a tegnap elkezdett tempó – négy utcafórum négy különböző faluban egyetlen nap alatt – csak fokozódni fog, ugyanis tervei szerint október másodikáig választókörzete mind a 19 településére ellátogat. Amit azzal magyarázott:

„A személyes találkozás többet segít, mint a hosszú politikai irományok.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »