Lázár János, a mi legújabb mágnásunk: részesedés a Divatcsarnokban és egy vadászkastélyban, új BMW

Lázár János, a mi legújabb mágnásunk: részesedés a Divatcsarnokban és egy vadászkastélyban, új BMW

Lázár János Ausztria egyik legtitokzatosabb, ókonzervatív nagytőkésének, az eurómilliárdos Max Turnauernek lett az üzleti partnere — írta meg a korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter vagyonbevallása alapján az Index.

87 éves Max Turnauer, Bécs egyik leggazdagabb iparmágnása és ingatlantulajdonosa, Lázár a lapnak azt mondta, hogy egy vadászaton mutatták be az üzletembernek, illetve a fiának, Stanislaunak.

Azóta többször találkoztunk, bizalmi viszony alakult ki közöttünk, és amikor tulajdonostársnak hívtak a magyarországi vállalkozásukba, igent mondtam — nyilatkozta Lázár, aki 10 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Divatcsarnok Projekt Zrt.-ben, amely az Andrássy út emblematikus áruházát birtokolja. A politikus vagyonnyilatkozatában emellett két új elem található: vett egy 5-ös BMW-t, és áprilisban 8,1 százalékos tulajdonrész erejéig Lázáré lett a Batida vadászkastélyt (vagy vadászházat, az elnevezésből is vita kerekedett) építő cég.

Hírdetés

Az Index cikke szerint Lázár a mostani vagyonnyilatkozatával nagytőkésként lépett elő, ugyanakkor továbbra sem egyértelmű, hogy honnan volt pénze az üzleti előrelépésre.

(24.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »