Lázár János a Magyar Nemzetnek: A retorzió nem fog elmaradni

Lázár János a Magyar Nemzetnek: A retorzió nem fog elmaradni

Hogyan lehetséges az, hogy egy távozó nagyköveti nyilatkozat miatt Magyarország megszakítja a nagyköveti szintű kapcsolatokat Hollandiával, de amikor Ukrajna egy olyan oktatási törvényt fogad el, ami a kárpátaljai magyarság létét veszélyezteti, a magyar kormány beéri azzal, hogy csak a szavak szintjén reagáljon? Erről is kérdeztük Lázár Jánost csütörtöki algyői lakossági fóruma után videóinterjúnkban.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt ígérte:

a retorzió nem fog elmaradni.

Hírdetés

Ugyanakkor szerinte érdemes megvárni, hogy a kárpátaljai határon túli politikusok milyen tanácsot adnak a fellépés erejével kapcsolatban. A politikus szerint az sem kérdés, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is meg fog szólalni az ügyben.

– Nem gondolom, hogy a kormány Ukrajna-politikája csőd lenne, mert a határon túli magyarság érdekében azokkal az országokkal mindig tárgyalásos viszonyt kell fenntartani, ahol a külhoni közösség él – válaszolta további kérdésünkre.

Távozna a kormányból?

A minisztert arról is kérdeztük, igaz-e, hogy a 2018-as választások után inkább választókerületében folytatná a munkáját. – Szívem szerint, ha csak rajtam áll, a választókerületemet választom. Úgy gondolom, hogy az itteni közösségeknek szüksége van arra, hogy segítsek nekik, és én is segíteni szeretnék. Többet, mint amit eddig tettem – mondta. Lázár szerint egy fenékkel két lovat megülni „nem egy könnyű dolog”, ráadásul a politikában ő a rotáció, a vérfrissítés és a dinamizálás híve. – A tervem valóban az, hogy az eddigieknél sokkal többet szeretnék itthon lenni és dolgozni, úgy látom, hogy az ország ügyei mennének nélkülem is – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »