Lázár János a 7. Kerkai Esten

Lázár János a 7. Kerkai Esten

Lázár János: Nem hagyhatjuk, hogy az életünket és a jövőnket befolyásoló legfontosabb döntéseket mások hozzák meg helyettünk!”

A Kerkai Est a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) fiataloknak szóló közéleti rendezvénye, amelynek házigazdája Harrach Péter, a keresztény közéleti egyesület elnöke. Az április 15-én, Budapesten tartott rendezvény meghívott vendége Lázár János építési és közlekedési miniszter volt, akit M. Dobos Marianne szerkesztő-műsorvezető kérdezett. A jó hangulatot Kiss László népzenész-énekes hazafias műsora alapozta meg. A lelki útravalót Zsódi Viktor piarista tartományfőnök adta, aki a tapasztalat fontosságáról beszélt a hitéletben, melyet Isten mindig megad azoknak, akik őszintén keresik őt.

 

Zsódi Viktor piarista tartományfőnök a Kerkai Esten

A közéleti beszélgetés középpontjában a szuverenitásvédelem kérdése állt, amit Lázár János szerint le kell tudnunk fordítani a választópolgárok nyelvére. Az egész kérdés mögött a nemzeti-kulturális különbségek feloldásában hívő globalisták és az erős, hagyományaikra büszke közösségek önkéntes partnerségére törekvő patrióták világméretű küzdelme áll. Ebben a küzdelemben óriási szerepe van a kereszténydemokráciának, amely történelmileg – a 19. században – az első komoly választ adta a baloldali, egalitárius eszmék terjedésére, és a mai társadalmi egyenlőtlenségekre is érvényes válasza van. „Minden konzervatív párt szülei kereszténydemokraták voltak” – jelentette ki az építési és közlekedési miniszter, hozzátéve, hogy a patrióta politika pillérei még a nemzetépítés és a családtámogatás.

 

Lázár János miniszterrel M. Dobos Marianne beszélget a fiataloknak szóló Kerkai Esten

A választóknak pedig nagyon oda kell figyelni, mivel „egyre több a bolond a politikában”. Lázár János szerint a magyar emberekre általában jellemző a józan gondolkodás, ezért a legtöbben pontosan tudják, hogy a függetlenséget mi határozza meg: pénzügyek, élelmiszer, energia. Kinél bankolunk, ki lát rá a pénzügyeinkre? Kitől és milyen minőségű élelmiszert tudunk venni? Hogyan biztosítsuk otthonunkban a mindig rendelkezésre álló és megfizethető energiát? – ezek a legfontosabb kérdések, amelyeket a kampányban fel kell tennünk.

 

Lázár János építési és közlekedési miniszter a Kerkai Esten

A magyar függetlenséget megalapozó szektorok elleni – többnyire külföldről finanszírozott – baloldali támadásokat az építési és közlekedési miniszter hiteltelennek tartja. „Miért baj, ha tisztességes magyar vállalkozók gazdagodnak, és miért nem baj, ha külföldiek?” – tette fel a kérdést, rámutatva, hogy az irigységre a baloldali pártok politikát építenek, miközben gyakran pártfinanszírozási ügyekbe buknak bele. „És még ők oktatnak ki minket?” – tette fel a költői kérdést az európai politikában is tájékozott politikus.

 

Hírdetés

A Kerkai Est fiatal közönsége a beszélgetés után „megrohamozza” Lázár Jánost

„Magyar Péter atombombát ígért, vízipisztoly lett belőle” – mondta el egy kérdésre válaszolva Lázár János. Hangsúlyozta, hogy az egész jelenséget egy „politikai kamunak” tartja. „A külföldről finanszírozott akciók mögött ezúttal sincs hitelességi fedezet” – szögezte le a tapasztalt politikus, hozzátéve, hogy a lojalitás szerinte nagyon fontos a politikában. „Megsértődni, félrevonulni lehet, átállni a másik oldalra nem, az ilyesmi a politikában sosem hiteles” – jelentette ki.

 

A választási kampány a „csapatok összerázására”, a „hitelesség megtartására” is kiváló lehetőség. „Mi ütésre keményedünk” – szögezte le a harcedzett miniszter és országgyűlési képviselő.

 

Lázár János miniszterrel (k) Zsódi Viktor piarista tartományfőnök (b) és Harrach Péter, az MKDSZ elnöke (j) beszélget

A személyes ambícióit firtató kérdésre Lázár János azt válaszolta, hogy „érett emberként” már nem lenni, hanem tenni akar a politikában. Az ő szemei előtt most leginkább a 2025-26-tól várható gazdasági konjunktúra lebeg, amikor Magyarországnak újra esélye lesz arra, hogy az európai mezőnyben „egy magasabb kategóriába” lépjen – jó példa erre a csehek és a lengyelek gyors felzárkózása.

 

Kiss László népzenész-énekes a Kerkai Esten

Ez pedig nem fog menni a Fidesz-KDNP új generációjának tevékeny közreműködése nélkül – adta meg az est zárszavát Lázár János.

Az eseményről készült videó összefoglaló itt megtekinthető:

 

mkdsz.hu

Fotó: Bornemissza Péter


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »