Lázár helyettese arcon rúgta Orbánt

Lázár helyettese arcon rúgta Orbánt

Csepreghy Nándor egy pördülőrúgást akart bevinni G. Fodor Gábornak, de véletlenül a mellette álló Orbán Viktor arcába lépett bele, lényegében gyávának bélyegezve a kormányfőt.

 

A Lázár János vezette Miniszterelnökség második embere a Figyelőnek nyilatkozva heveny őszinteségi rohamot kapott. Lerántotta a leplet arról, hogy főnöke mostanában nem véletlenül dicséri a korábban szimplám csak „uzsorásként” aposztrofált Csányi Sándort. Szavai szerint „értékek mentén” keresnek „szövetségest” politikájukhoz, és a Lázár által méltatot Prima primissima-díj, vagy a mintagazdaságok olyan értékek, amelyek előtt elismeréssel adóznak.

Az államtitkár reagált a Századvég irányából támadásokra is. A cég vezetője, G. Fodor Gábor által főszerkesztett 888 az elmúlt másfél hétben kétszer is kemény, személyeskedő hangvételű cikkben szállt bele Csepreghybe. A kormánypárti trash-portál állítólag a jobbkezén keresztül

Lázáron akar ütni,

aki ragaszkodott ahhoz, hogy az erre kötelező bírósági döntés után minél hamarabb adja ki a kormány a Századvég csaknem 5 milliárd forintért megrendelt tanulmányait.

Hírdetés

Az őt ért támadásokat az államtitkár azzal magyarázza, hogy „többféle elképzelés él” a fideszes politikai családban a „napi politikai gyakorlatról”. Szerinte a konfliktus forrása az, hogy a „Századvég politikai elemzőjével” szemben (itt egyértelműen G. Fodorról van szó) a Miniszterelnökségen úgy vélik, hogy a vitákat fel kell vállalni, és nem csak a „saját tábor előtt” kell „megharcolni az igazságért.” „Ha valamiben igazunk van és vitaképesek vagyunk, akkor a kormánynak kötelessége beleállni ezekbe” – szögezte le Csepreghy.

Ezután következett a Mortal Kombat legszebb pillanatait idéző fatality kivégzés. Ám a halálos erejű rúgás végül nem G. Fodor Gábor, hanem Orbán Viktor arcát érte.

Azt a vitát biztosan nem lehet elveszíteni, amit meg sem vívunk, de én úgy vélem, hogy

aki a viták elől elfut, az nem méltó arra, hogy az országot vezesse

– vetette oda az államtitkár.

Lázár helyettese arra talán nem is gondolt, hogy ez a mondata jelen pillanatban simán értelmezhető úgy is, hogy a miniszterelnökre célzott, aki hétfőn a parlamenti páholy függönye mögé bújt el az ellenzéki kérdések elől, és csak akkor jött elő, amikor a törvény értelmében köteles volt válaszolni a jobbikos Volner János felvetéseire. Már csak azért is, mert, bár G. Fodornak kétségtelenül elég komoly befolyása van a kormányzatra – azért az országot mégis csak Orbán vezeti.

Persze az is lehet, hogy Lázár János ezúttal a helyettesén keresztül szólt be a Főnöknek. Személyesen ezt már nem egyszer megtette, s egyre többen gondolják úgy, hogy e szúrkálódások mögött nem csak sértettség, vagy hatalmi harc, hanem esetleg külön utas politikai ambíciók is állhatnak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »