Lázár: Eljárás indult Magyarország ellen

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj miatt Brüsszel eljárást indított Magyarország ellen. A kancelláriaminiszter szerint a multicégek lobbija miatt 23 milliárd forint különadótól esik el az államkassza.

Kötelezettségszegési eljárást indított Brüsszel Magyarország ellen – jelentette be Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. A kancelláriaminiszter elmondta: a testület az élelmiszerlánc-felügyeleti díj miatt marasztalta el az országot. Emlékeztetett: a kormány célja az volt, hogy a nagy élelmiszerláncok a piaci súlyuknak megfelelően vegyenek részt az élelmiszer-vizsgálatok költségéből.

Hírdetés

„Azt nem tudjuk, hogy a multicégek ezért mivel fizetnek Brüsszelnek, de Brüsszel jól képviselte a multinacionális vállalatok érdekeit, tekintettel arra, hogy 23 milliárd forintnyi különadótól most a magyar államkassza átmenetileg elesik, és vissza kell térnünk a 2014-es élelmiszer-felügyeleti biztonsági rendszerre, ami azt jelenti, hogy egy minimális díjat kell minden szereplőnek az eljárásért cserébe fizetni” – fogalmazott Lázár János.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »