Lázadoznak az illegális bevándorlók – Kommandósok a menekülttáborban

A rendőrség bevetési osztályának több tagja jelent meg Röszkén annál a hangárnál, amelyben több száz illegális bevándorlót helyeztek el ideiglenesen, miután a hangárból “Freedom!” (szabadság) és “UN!” (ENSZ) felkiáltások hallatszottak – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről csütörtökön. A rendőrség szerint kisebb konfliktus történt, nem kellett beavatkozniuk.

A kommandósok teljes felszerelésben mentek az épületbe, ahonnan a nőket és a gyerekeket kiterelték. A helyszínen több mint harminc rendőrautó és csapatszállító van.

Hírdetés

A Röszke melletti hangárban helyezik el ideiglenesen a korábban elfogott illegális bevándorlókat, ahol rögzítik adataikat, enni és inni kapnak, innen pedig továbbszállítják őket az ország különböző pontjaira.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek annyit mondott, hogy kisebb konfliktus történt délután a hangárban, amelyet sikerült rendezni, rendőri beavatkozásra nem volt szükség. Hozzátette: ütemezetten zajlik az emberek elszállítása.

A helyszínen van az ENSZ menekültügyi főbizottságának több munkatársa is, akik a hangárban lévő emberekkel beszélnek.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »