Laza levél jobboldali főszerkesztőknek, újságíróknak, barátoknak

Laza levél jobboldali főszerkesztőknek, újságíróknak, barátoknak

Kedves Kollégák!

A munka ünnepe van.

„Ünnepeljük” munkával ezt a szoci-komcsi gyökerű baromságot.

Nektek azután tényleg nem kell mondanom, hogy amilyen területen a nyugati sajtó nálunk „diktatúráról” és vele rokon terminológiákról öklendezik, pont az ellenkezője történik.

A valóságban példának okáért a büntetlenül hagyott vörösiszapos gyilkosoktól a festékszóró Gulyás Mártont milliókkal elárasztó bíróságig beszélhetünk mindenről csak nem Fidesz-diktatúráról az igazságszolgáltatás fölött.

Ugyanez a helyzet a média, a rendőrség, a kultúra és oly sok minden frontján.

A valóságban a másik oldal kapja a milliárdokat, ők a kedvezményezettek, és ők a hangadók.

Rátérve szakmánkra, a médiára.

Miért nem tesztek egy kis erőfeszítést,  hogy ne kövessétek ezt a 2010-ben meghonosított hülye Fidesz médiarendszert, amelyben az MTVA által kontrollált, gátlástalanul balliberális/neoliberális/transzatlantista/neokon  MTI-nek hagyjátok meg szinte teljesen a hírmonopóliumot?

Hagyjatok már fel a csak az MTI-hez és a hazai balliberális sajtó tematizálásához való, nagyon kínosan szolgai igazodással a külpolitikai hírek terén.

Ugyanis a kormány politikája majdnem húsz év atlantista tévelygés után 2009-ben végre beállt a keleti nyitásba és Orbán Viktor tavaly stratégiai megállapodást is kötött Kínával. Ami a magyar nemzeti érdekek hosszú távú garanciája.

Hírdetés

Ez végre a helyes kormányzati politika, amit az MTI hírmonopóliumával naponta ás alá.

Legyetek egy picit önállóak, mert a helyzet egyre kínosabb.

Ne ismételgessétek csak és kizárólag az MTI kormányellenes külpolitikai vonalának megfelelően összeállított híreket. Legyen az Oroszország, Kína, Olaszország, az Európai Unió, Irán vagy bármi.

Időtök megkímélése érdekében csak egyetlen példa.

Nézzétek meg, hány helyen jelent meg nálunk magyarul a Spiegel – amelynek a talpát az MTI máskor szakmányban nyalja –április 22-én megjelent híre e címmel: „Azebajdzsán lobbi: ’Súlyos korrupció gyanú  az Európa Tanácsban’”?

Ez arról ír, hogy a strasbourgi Európa Tanács parlamentjének számos aktív és volt tagja korrupciós gyanú alatt áll, mint Karin Strenz, a CDU németországi képviselőházi tagja.

Kinek jó, hogy miközben ezt a mocskos, áruló MTVA irányítása alatt álló Magyar Távirati Iroda e hírt szintén nem említette, ti csaknem kizárólag az MTI-től várjátok a napi mannát?

Ennek és sok más száz, hasonlóan alapvetően fontos  hírnek a közlésével a jobboldalt és a szerencsére a Fidesznek az említett 2009 óta jó irányba haladó külpolitikai irányultságát támogatnátok.

Ne legyetek már restek és annyira önállótlanok!

Ne az MTI legyen az egyetlen hírforrás,  hiszen az azt a hamis látszatot kelti, hogy Stockholm-szindrómásak vagytok, ami nyilván nem  igaz.

Nem beszélve arról, hogy belpolitikai téren is vágjatok már oda a másik oldalnak ugyanúgy, mint ez fordítva történne.

Amikor Aczél Endre a Népszava tegnapi számában „A kínai migráns” című cikke kezdőmondatában például azt írja, „A hiszterizált emberek ferde szemmel csak a fejkendőre néznek, a ferde szeműekre nem”, miért nem vágtok oda úgy, mintha ők vágnának oda bárkinek, aki „horgas orrúakról” írna?

Legyetek már egy picit bátrabbak és önállóbbak.

Ha meg én vagyok félretájékozva, szúrjatok le. A jogosan bíráló visszacsatolás ugyanis nagyon pozitív és teljesítményjavító.

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »