Lavrov: Az Egyesült Államok mondja meg egyenesen, ha el akarja pusztítani Észak-Koreát!

Lavrov: Az Egyesült Államok mondja meg egyenesen, ha el akarja pusztítani Észak-Koreát!

RUSSIA TODAY

Az Egyesült Államok tudatosan provokálja Észak-Koreát,  hogy az meggondolatlan akcióba lépjen, mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután Phenjan végrehajtotta legutóbbi ballisztikus rakétatesztjét. Hozzátette, Moszkva arra gyanakodik, hogy az USA meg akarja támadni Észak-Koreát, azaz provokálni akarja, hogy Phenjan hirtelen reagáljon.

Hírdetés

Szó szerint ezt mondta még: „Az amerikaiak most már meg kell kezdeniük, hogy mindannyiunknak elmondják valódi szándékaikat. Ha ürügyet keresnek Észak-Korea elpusztítására, mint ahogyan azt az amerikai ENSZ nagykövet mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésen, akkor azt mondják ki egyenesen és azt erősítse meg az amerikai vezetés. Utána akkor majd mi eldöntjük, hogy miként reagálunk.”

A Kreml azt szeretné, ha mindkét részéről leállnának a fenyegető hadműveletekkel. Vagyis Észak-Korea leállítani tesztjeit, az USA pedig hadgyakorlatait.

Az amerikaiak szeptemberben azt mondták, hogy a következő hadgyakorlatra csak jövő májusban kerül sor és így Észak-Koreát 2018 tavaszáig nyugton hagyják. Erre októberben, majd novemberben rendeztek hadgyakorlatokat, most pedig közölték, decemberben is fognak ilyet tartani.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »