Lavrov: A „liberálisok vagyunk, így minden megengedett” elv nem működik

Lavrov: A „liberálisok vagyunk, így minden megengedett” elv nem működik

A Nyugat figyelmen kívül hagyja a valóságot azáltal, hogy megpróbálja megakadályozni a többpólusú világ kialakulását szűk „liberális” szabályainak másokkal történő bevezettetése útján – jelentette be Szergej Lavrov, Oroszország külügyminisztere az ENSZ Közgyűlésén.

Lavrov pénteken az ENSZ New York-i székhelyén tartott beszéde a globális kihívásokra összpontosított, ám a felszólalókkal ellentétben nem válogatott szavaiban, és a nyugati világrend ideáljának teljes visszaszorulásáról beszélt.

A Nyugat számára nehéz elfogadni, hogy évszázados uralma folyamatosan csökken.

A gazdasági növekedés és a politikai befolyás új központjai jelennek meg nemzetközileg – mondta. De az Egyesült Államok és szövetségesei próbálják megakadályozni a többpólusú világ felemelkedését.

Hírdetés

Ennek elérése érdekében „másokra kényszerítik a magatartási normákat, amelyek a liberalizmus szűk nyugati értelmezésén alapulnak.
Röviden: „Liberálisok vagyunk, ezért ez mindenki számára kötelező” – jellemezte ezt a hozzáállásukat.

A Nyugat egyre inkább elfelejti a nemzetközi jogot, és mind gyakrabban az ő szabályain alapuló vélt rendre támaszkodik.

Ellentétesen mennek a nem eredményt hozó megközelítéssel, a globális amelyek a kihívások tartós megoldásai „az ENSZ Alapokmánya alapján, valamennyi állam érdekeinek megfelelően kell működtetni, fejezte be Lavrov.

Címlap: © REUTERS / Brendan Mcdermid

The post Lavrov: A „liberálisok vagyunk, így minden megengedett” elv nem működik appeared first on .


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »