Látványos "kölcsönös szóváltásba keveredést" örökítettek meg a térfigyelő kamerák a XIV. kerületben

A Budapest XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a két budapesti hajléktalan férfival szemben, akik 2019. július 26-án, éjfél körül verekedtek össze Budapest XIV. kerületében, egy Fogarasi út melletti parkban.

A vádirat szerint a huszonkilenc éves és a negyvenhét éves vádlott ittas állapotban "kölcsönös szóváltásba keveredett egymással", mire az idősebbik vádlott megütötte a másik vádlottat, majd egymással szemben felállva verekedni kezdtek.

A verekedés során a fiatalabb vádlott földre vitte az idősebbik vádlottat, és őt fekvő helyzetében tovább ütötte-rúgta.

Hírdetés

Az incidensnek a térfigyelő kamerák alapján riasztott rendőrök példaértékűen szakszerű intézkedése vetett véget, ők az első pofontól számított egy perc tíz másodpercen belül a helyszínre értek, és a verekedőket elszámoltatták.

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239850&hash=44d76b13d6d28c6b&hd=1

A kerületi ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban a vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a kerületi bíróságnál. Ennek az eljárásnak a lényege, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – az iratok alapján szabhat ki büntetést a vádlottakkal szemben, akiknek a jogorvoslati lehetőségük az, hogy a büntetővégzéssel szemben tárgyalás tartását kérhetik, közölte honlapján az ügyészség.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »