Látványos hadgyakorlaton demonstrálták légierejüket az oroszok

Látványos hadgyakorlaton demonstrálták légierejüket az oroszok

Látványos hadgyakorlatot tartott az orosz légvédelem az Asztrahán régióban található Kapustin Yar lőtéren, ahol a nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták lelövése volt az egyik feladat – írja az RT. com.

A orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta a légvédelmi erők e heti nagyszabású gyakorlatain készült felvételeket, amelyen az ellenséges rakéták és repülőgépek támadásai elleni felkészülést gyakorolta a légvédelem.

Hírdetés

A hadgyakorlatot az észak-oroszországi Asztrahán régióban található Kapustin Yar lőtéren tartották, és a nagy hatótávolságú S-300V4, valamint a közepes hatótávolságú Buk-M3 és Tor-M2 légvédelmi rendszereket vettek igénybe.

A minisztérium jelentése szerint az üzemeltetőknek több mint 40 gyakorlati célpontot kellett észlelniük, azonosítaniuk és elfogniuk. Azokat, amelyek ballisztikus rakétákat szimuláltak 150 km feletti magasságból, S-300-as rakéta tüzével találkoztak.

A rövidebb hatótávolságú rendszerek cirkálórakétákat szimuláló célpontokkal és ellenséges repülőgépek alakulataival foglalkoztak, amelyek közül néhány akár hét méter magasságban is repült. A minisztérium szerint a Tor-csapatok egyik feladata az volt, hogy megsemmisítsenek egy csoport drónt is, amely az orosz erőket támadta.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »