Lattmann: A Jobbik gusztus kérdése

Lattmann: A Jobbik gusztus kérdése

Fillérekért felvásárolta a Jobbik a kisgazdapártot – erről írt az interneten Lattmann Tamás, a Független Kisgazdapárt korábbi miniszterelnök-jelöltje. Szerinte csak annak érdemes ezek után együttműködnie a Jobbikkal, akinek „van ehhez gusztusa”. A hétvégén került nyilvánosságra egy írásos dokumentum arról, hogyan segíti és finanszírozza a Jobbik a kisgazdákat, ha visszalépnek a javukra. A Jobbik nem állítja, hogy hamisítvány lenne a papír, de azt tagadják, hogy pénzt adtak volna a visszalépésekért.

Egészen pontosan miért is akar perelni a Jobbik? – ezt kérdezte a Független Kisgazdapárt korábbi miniszterelnök-jelöltje Vona Gábor pártjától saját közösségi oldalán. Lattmann Tamás szerint az elmúlt napokban egyértelművé vált, hogy a Jobbik fillérekért vásárolta fel az kisgazdapártot, amit a napvilágot látott dokumentumok miatt kár is lenne tagadni.

Arról, hogy a Jobbik anyagi támogatásokat ajánlott fel a Független Kisgazdapártnak, ha cserébe visszalépteti jelöltjeit, vasárnap került elő egy dokumentum. Az iratot az FKGP elnöke, a Jobbik részéről pedig Szabó Gábor pártigazgató és Staudt Gábor országgyűlési képviselő írta alá. A dokumentum hitelességét Staudt Gábor e-mailben el is ismerte.

Az FKGP jelöltjei ezután kijelentették, hogy nem lépnek vissza, mert szerintük „bagóért adták el” a fejük fölül a pártot. Képviselőik kedden választási csalás gyanúja miatt fel is jelentették a Jobbikot.

Hírdetés

Korábban a Jobbik egyik jelöltje az LMP politikusát is megpróbálta rávenni arra, hogy pénzért cserébe lépjen vissza. Erről múlt héten került nyilvánosságra egy hangfelvétel.

A Jobbik vesztegetésekkel kapcsolatos ügyeiről az M1 szerdán szerette volna megkérdezni a Jobbik frakcióvezetőjét. Kíváncsiak lettek volna, hogy a Jobbik az kisgazdákon, valamint az LMP-n kívül más pártoknak is kínált-e hasonló juttatásokat visszalépésért cserébe.

Volner János először arra kérte az újságírókat, hogy a témán kívüli kérdéseiket a sajtótájékoztató végén tegyék fel. A témába vágó kérdések után viszont csak annyit mondott, keressék a sajtóosztályt. A Jobbik frakcióvezetője ezután válaszok helyett kivonult a teremből.

hirado.hu


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »