Látszatra Putyin is tüntetett Navalnij szabadon engedéséért

Vlagyimir Putyin orosz elnök is tüntetett Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus szabadon engedéséért kedden Genfben, ám csupán látszatra, mert valójában egy Putyin-álarcos hasonmása vett részt a demonstráción, írja az MTI. Az orosz elnököt egyébként szerdára várják a svájci városba, ahol délután találkozik Joe Biden amerikai elnökkel.

A tüntető félmeztelenül, katonai nadrágban demonstrált, hogy még inkább hasonlítson Putyinra, akiről nyáron készítettek ilyen öltözékű felvételeket. A férfi egy vodkáspalackot tartott a kezében, miközben egy padon üldögélt. Maga mellé tett jól láthatóan egy Novicsok feliratú üveget, utalva arra az idegméregre, amellyel tavaly megmérgezték – feltételezések szerint Putyin utasítására – Navalnijt. A Kreml rendíthetetlenül tagadja, hogy a feltételezésnek lenne valós alapja.

Hírdetés

Navalnij jelenleg két és fél éves börtönbüntetését tölti Oroszországban. A tüntetők egyebek mellett azt kiabálták: „Putyinmentes Oroszországot!”

A Reuters hírügynökségnek az egyik demonstráló azt mondta, reméli, hogy Biden szembesíti Putyint Navalnij ellen elkövetett jogtalanságaival. Majd így folytatta: „Megértem, hogy a stratégiai kérdések az elsők (a két elnök találkozóján), de ha Biden, vagy más nyugati vezetők nem lépnek fel az emberi jogokért, akkor ki fog?”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »