Látótér: az Iszlám Állam katonáinak is elegük van?

Látótér: az Iszlám Állam katonáinak is elegük van?

Jobb életet remélnek nyugaton a Münchenbe tartó migránsok. Sokakat rokonok, barátok várják Németországban. A Látótér stábja az első Münchenbe tartó Railjetek egyikén forgatott.

Indulás előtt százak néztek farkasszemet a peron előtti rendőrsorfallal a Keleti pályaudvaron. Budapestet elhagyva a társaság lassan megnyugodott. Sokan szívesen meséltek magukról. Egy fiú még a sebeit is megmutatta a Hír TV stábjának, amelyeket állítása szerint az Iszlám Állam katonái okoztak neki.

– fogalmazott a megkéselt fiatal.

Mint a migránsok többsége, a Látótérnek nyilatkozó Amman is Szíriából jött a barátnőjével. Németországba tartott, ahol barátai várják.

– Mihez kezdesz Németországban, ha nem kapsz munkát?
– Fogok kapni munkát.

Hírdetés

Egy másik szír fiút is várták Németországban. Ő most 18 éves, családjával együtt 4 éve hagyta el Szíriát, hogy Törökországban telepedjenek le. Újságíró szeretne lenni, nem akar kebabot árulni. Szerinte Törökországban nincs jövője egy hozzá hasonló fiatalnak. „A német kormány segíteni fogja az életemet, segíteni fog engem és előre fogják mozdítani a jövőmet, más kormányok ezt nem teszik meg” – mondta.

Az utolsó kilométereket a migránsok már nem bírták ki ülve.

Alighogy leszállnak, a rendőrök kordonnal választják el a migránsokat a többi utastól, szigornak azonban nyoma sincs. A bajor hatóságok három lépcsőben kezelik a migránsok helyzetét; miután  megérkeznek a főpályaudvarra, ami egy fogadóállomás, enni, inni kapnak és orvosi ellátásban részesülnek, ezután gyűjtőtáborba viszik őket, később pedig kvótarendszer szerint osztják szét őket az egyes tartományok átmeneti szállásaira.

Tekintse meg a Látótér teljes adását:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »