Látogatottsági rekordok a kassai strandokon

Látogatottsági rekordok a kassai strandokon

A forró nyári időjárás hatására a szokottnál többen keresik fel a kassai városi strandokat, amelyek július közepéig több mint 28 ezer látogatót fogadtak. Ez éves viszonylatban 55 százalékos növekedést jelent.

A magas látogatottságra reagálva a Rumanova utcai strandon és a Vörös Csillag strandon is növelték az úszómesterek számát, illetve meghosszabbították a nyitvatartási időt, mégpedig 20.00 óráig.

A városi strandokat üzemeltető TEHO hőgazdálkodási vállalat igazgatóhelyettese, Štefan Ferencz arról tájékoztatott,

a Rumanova utcai strand megnyitása óta, azaz az elmúlt egy hónapban mintegy 17 ezer látogatót fogadott, a Vörös Csillag strandon, amely két héttel később nyitott, közelíti a 11 ezret a látogatók száma.

Hírdetés

A legtöbben az elmúlt szombaton hűsöltek a strandok medencéiben, mindkét helyszínen 1500 fő körül alakult a napi látogatottság. A múlt hét az elmúlt évek legforgalmasabb hetének számít, az átlagos napi látogatottság 1200 fő fölött volt.

Az időjárásra való tekintettel az elmúlt napok nem voltak könnyűek. Arra számítunk, hogy ha továbbra is magasan 30 fok fölött alakul a hőmérséklet, még többen látogatnak el hozzánk. Az előrejelzések szerint marad a forró időjárás, így azt tervezzük, hogy ismét meghosszabbítjuk a nyitvatartási időt, s hívunk mindenkit, kapcsolódjanak ki nálunk”

– fogalmazott az igazgatóhelyettes.

Mindkét strand rendelkezik weboldallal, amelyen elérhetők a nyitva tartással és a látogatók aktuális számával kapcsolatos információk.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »