Látja az üzletet a tüntetéshullámban az ellenzék – a rafkós kis Békefi

Zugló ellenőrizhetetlen átláthatósági biztosa, az MSZP-közeli ügyvéd, dr. Békefi László Tamás fogja hamarosan birtokolni az O1G védjegyet, amivel széles üzleti lehetőségek nyílnak meg előtte. A HVG-nek az érintett is megerősítette a hírt, de megkérte a balliberális portált, hogy egyelőre ne hozzák nyilvánosságra a nevét.

A folyamatban levő bejegyzésből arra is lehet következtetni, miféle szándékai vannak az ellenzéknek a Simicska Lajostól koppintott szlogen rövidítésével.

Békefi az O1G szóra kért védjegy oltalmat, amelyet jelenleg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál ellenőriznek. Esetleg az jelenthet akadályt, ha létezik már ilyen védjegy. A szót már használja egy videóblogger – igaz, feltehetően nem levédetve –, és az ő Youtube-csatornája ad választ arra a kérdésre is, a Simicska Lajos által feltalált, majd az ismeretlen túlterhelt diák által tökéletesített szlogen logóját honnan lopta a végtelenül kreatív ellenzéki csapat.

Ha megkapja az oltalmat, onnantól fogva csak ő használhatja, illetve az ő engedélyével használhatják a megjelölt területeken. Melyek ezek a területek?

Hírdetés

Három áruosztályra jelentette be az ügyvéd a védjegyigényét:

ruházati cikkek és cipők
nevelés, szakmai képzés, szórakoztatás, sport- és kulturális tevékenységek
vendéglátás, szállásadás

Bármilyen céges felhasználáshoz tehát Békefi hozzájárulása kellene, ez azonban nem vonatkozik a politikai felhasználásra, tehát továbbra sem vonna maga után jogdíjvitát, ha valaki hősiesen felfújja festékszóróval valamelyik műemlék épületre, hogy O1G. Saját állítása szerint Békefi csak megelőzési jelleggel védette le az O1G szót, nehogy valaki más tegye, aki esetleg megtiltaná a használatát. Pedig akár nagy tervei is lehetnének vele az MSZP-közeli ügyvédnek.

A ruházati cikkekhez nem kell nagy fantázia (a sípok, kitűzők és matricák piacán egyelőre nem terjeszkedik a márka), a sport- és kulturális tevékenységek viszont már sokkal érdekesebbnek tűnnek, nem beszélve a vendéglátásban rejlő, igencsak szerteágazó lehetőségekről. Amennyiben az akár több ezer főnyi, igencsak fizetőképes Orbán-buktató közönség fogékony lesz rá, hogy hosszú távon is a miniszterelnököt gyűlölő pólókban és kardigánokban, O1G márkájú vegán szójalattét kortyolgatva látogassa az O1G tematikájú alternatív kamaradrámákat a belvárosi lakásszínházakban, akkor egy igazi üzleti sikertörténet hajnalán vagyunk. Ha befutna a márka, Békefi László Tamás lehetne az új Puch László, aki hosszú évek nélkülözései után ismét képes kreatív módon feltölteni az MSZP pártkasszáját.

ps.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »