Latino exképviselőnő képében érte utol Obama Trump-kihívásra készülő alelnökét a MeToo

Latino exképviselőnő képében érte utol Obama Trump-kihívásra készülő alelnökét a MeToo

Lucy Flores volt nevadai demokrata párti képviselőnő a New York Magazine hasábjain megjelent cikkében pénteken azzal vádolta meg Joe Bident, az Obama-kormányzat alelnökét, hogy 2014-ben megsimogatta a fejét és hosszas csókot nyomott a tarkójára.

Joe Biden szóvivője közölte: a volt alelnök nem emlékszik a politikusnő által felidézett epizódra.

Flores elmondása szerint Biden viselkedése miatt közönségesnek érezte magát, zavarban volt, még úgy is, hogy az alelnök nem volt erőszakos, és csókja nem volt szexuális jellegű.

Hírdetés

Bill Russo, Joe Biden szóvivője pénteken este közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta: sem az állítólagos incidens idején, sem az azóta eltelt években nem volt tudomása Bidennek és munkatársainak arról, hogy Flores bármikor is kényelmetlenül érezte volna magát, ráadásul senki nem emlékszik arra, amit leírt.

A szóvivő leszögezte: Joe Biden álláspontja szerint "Ms. Floresnak minden joga megvan ahhoz, hogy megossza a maga emlékeit és gondolatait a nyilvánossággal, és hogy erre lehetősége van, azt jelzi, hogy társadalmunkban jótékony változások mennek végbe".

A latino képviselőnő írását követően a szélsőliberális Vox egy cikkben foglalta össze hosszan Biden nyilvános nő- és kislányfogdosásait, emellett azt is felrótták neki, hogy a katolikus gyökerei miatt valaha nem volt elvakolt abortuszpárti, mint most.

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »