Latakia: Belátható közelségbe került a tartomány felszabadítása

Latakia: Belátható közelségbe került a tartomány felszabadítása

A Sputnik összefoglalója szerint a szíriai kormányerők minden eddiginél közelebb jutottak ahhoz, hogy a teljes észak-nyugati tartományt visszafoglalják a dzsihadistáktól. A tegnapi nap folyamán több stratégiai pozíciót is sikerült megszerezniük a szinte járhatatlan hegyvidéki régióban.

A reguláris erők (SAA) és a Nemzeti Véderő (NDF) egységei számos kulcsfontosságú területről kiszorították a kormányzóságot annak idején elfoglaló Al-Nuszra csapatokat.

Utóbbiak pozícióit az sem erősítette túlzottan, hogy csapataik egy részét Aleppó és Azaz térségébe kellett átdobniuk, hogy hátráltatni tudják a kormányerők és a kurdok ottani előrenyomulásait.

Hírdetés

A hadműveletek során több tucat szélsőséges életét vesztette, és még annál is több megsebesült, miközben 5 településről is kénytelenek voltak visszavonulni.

Hivatalos források megerősítették, hogy a hadseregnek egy kritikus magaslatot is sikerült elfoglalnia, miután a szír légierő intenzív bombázása lehetővé tette a megerősített pozíciók megközelítését.

Bár az SAA az elmúlt hónapokban több mint 100 falut és kisebb-nagyobb várost foglalt vissza a régióban, a tartomány nagyjából 7 százaléka még így is a terroristák kezén van.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »