László Petra beperli a Facebookot és Oroszországba költözik – nemzetközi lapszemle

RUSSIA TODAY
László Petra magyar operatőrnő beperli a Facebookot egyoldalúsága miatt és azon is gondolkodik, hogy Oroszországba költözzön, miután az ellene indított kampánnyal tönkre tették életét, jelenti a 700 milliós nézettségű globális orosz televíziós adó angol nyelvű adása. A Facebookon 20 ezer dollár vérdíjat is kitűztek a fejére, mondta László Petra az Izvesztyíja című lapnak adott interjújában. A Facebookot ez nem zavarta, de a vele rokonszenvező csoportokat törölte. Elmondta, a per lezárása után elhagyják Magyarországot, és valószínűleg Oroszországba költözik családjával. Már most tanulnak oroszul. 

YNET NEWS
Az izraeli  külügyminisztérium szerint a svéd kormány  Európában a legantiszemitább. Még egyetlen egyszer sem ítélt el egyetlen, izraeliek elleni terrortámadást, csakúgy, mint a svéd egyház, írja az izraeli portál. Az országban egyetértés uralkodik Izrael-ellenességben, és nyilvános fórumokon senki sem dicsérni Izraelt.  Erre bizonyíték, hogy a Scandinavian Airlines, Svédország, Dánia és Norvégia nemzeti légitársasága hétfőn bejelentette, többé nem száll Izraelbe a gyenge nyereség és „a térségben uralkodó politikai instabilitás” miatt.

BBC
Hszi Csing-ping kínai elnök és David Cameron brit miniszterelnök londoni sajtókonferenciáján megerősítette, hogy a két ország atomerőmű megállapodást kötött. Az állami többségi tulajdonban lévő brit EDF Energy és a kínai CGN megállapodása eredményeként a Somerset megyében lévő Hinkley Point mellett atomerőművet építenek 18 milliárd font összegért. Az erőmű 2025-re termelne áramot. A kínai vezető négy napos nagy-britanniai látogatása során várhatóan 30 milliárd font összegű megállapodásokat ír alá a két fél.

INFO-DIREKT
„Tények a magyar menekülthelyzethez” címmel az osztrák hírportál kifogásolja, hogy a fősodratú sajtó a menekültpolitika kérdésében Magyarországról folyamatosan ellenségképet fest, noha a tények egészen más következtetések levonását eredményezik.  A magyar kormány hónapokon át hiába próbálta felhívni európai partnerei figyelmét a balkáni úton beáramló menekülthullámra. Emiatt kényszerült arra, hogy az EU szabályoknak megfelelően cselekedjen. Ezután a menekülteknek szállást, ellátást, egészségügyi gondozást biztosított. Az Info-Direkt vizsgálatai azt mutatják, hogy Magyarországon, szemben a leírtakkal és elhangzottakkal, a migránsellátás olyan, mint más európai országokban. A portál ezt adatok sokaságával támasztja alá.

MA’AN NEWS
Izrael erők szerdán Jeruzsálem belvárosában lelőttek egy zsidó férfit szerdán, miután azt hitték, hogy támadásra készülő palesztin, jelenti a palesztin hírügynökség.

CBS
Joseph Dunford, az amerikai haditengerészet tábornoka elmondta, közölte az iraki vezetéssel, választhat: vagy elfogadja az amerikai támogatást az Iszlám Állam militánsai ellen viselt csatában, vagy az oroszokat kéri meg ugyanerre. Az amerikai hírtévé ismertette: Dunford ezt a választást Haider al-Abadi miniszterelnök és Hale dal-Obeidi védelmi miniszter elé terjesztette Bagdadban. Dunford újságíróknak elmondta, aggodalmat váltott ki Washingtonban, amikor olyan jelentések láttak napvilágot, hogy al-Abadi örülne, ha az oroszok hajtanának végre légicsapásokat Irakban.

Hírdetés

FARS NEWS
Barish Arkadash török parlamenti képviselő (Népi Köztársaság Párt) kijelentette: „Szíriában a terrorista csoportok szarin gázt kaptak Ankarától”, jelenti a perzsa hírügynökség. Ezt a gázt be is vetették, számos halálesetet okozva.

THE NEW YORK TIMES
„A bevándorlók elleni erőszak Németországban új vitát váltott ki a gyűlöletbeszédről” címmel a vezető amerikai lap arról ír, hogy a kölni polgármester elleni késeléses támadás, valamint a migráns- és iszlám ellenes Pegida 20 ezres tüntetésén a koncentrációs táborok felállítására elhangzott buzdítás nyomán arról vitáznak Németországban, hogy a gyűlöletbeszédet  be kellene tiltani a közösségi médiában. Németországban a gyűlöletbeszédet már most is kivizsgálják és annak eredményeként jogi eljárásokat kezdeményezhetnek. A lap idézi Josef Schustert, a zsidók németországi központi tanácsának vezetőjét, aki kijelentette: „a menekültek elleni felbujtás abszolút elborzasztó szintet ért el és az teljességgel elfogadhatatlan” . Németországban egy napra több mint egy felgyújtott menekült szálláshely jut. Az országban fogy a türelem a migránsokkal szemben.

RUSSIA TODAY
Netanjahu izraeli miniszterelnököt politikai ellenzéke támadta, amiért egy cionista kongresszuson azt mondta, hogy Hitler csak száműzni akarta a zsidókat, de megölésüket csak akkor határozta el, amikor Hadzs Amin al-Husszeini palesztin nagy mufti azt javasolta neki, hogy inkább égesse el őket, ugyanis a főpap attól félt, hogy a zsidók Palesztinában telepednek le. Izraeli történészek azzal vádolták Netanjahut, hogy szándékosan félreértelmezi a történelmi tényeket. Palesztin politikusok pedig azzal vádolták, hogy a miniszterelnök Hitlert fel akarja menteni bűnei alól csak azért, hogy a muzulmánokat vádolja, jelenti a globális orosz tévéállomás.

nssz

NIF

Kategória:Lapszemle


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »