László Csaba az FK Csíkszereda vezetőedzője (Labdarúgás)

László Csaba  az FK Csíkszereda vezetőedzője (Labdarúgás)

Az FK Csíkszereda hétfőn hazai pályán 2–1-re kikapott a Sellenberki SC együttesétől a másodosztályú bajnokság 15. fordulójában. A vereség nem maradt következmények nélkül, ugyanis a székelyföldi klub szerdán közleményben tudatta, Dican Ferenc helyett a folytatásban László Csaba lesz a megbízott vezetőedző.

A másodosztály táblázatában hatodik, feljutásra pályázó csíkszeredai csapatnak ebben az évben csupán egy mérkőzése van hátra, viszont a szombati, Temesvári Politehnica elleni találkozón László Csaba irányít a kispadról, aki eddig a klub technikai igazgatója volt. „A hétfői, Sellenberki SC elleni vereséget követően klubunk vezetősége úgy döntött, hogy a másodosztályú csapat irányítását megbízott vezetőedzőként László Csaba veszi át. Dican Ferenc a jövőben más szerepkörben, játékos-megfigyelőként szolgálja a klubot”  – olvasható a közleményben.

Hírdetés

Az 58 éves László Csaba két hónapja szerződött szakmai igazgatóként a székelyföldi klubhoz. Ezt a posztot korábban éppen Dican töltötte be, mielőtt tavasszal vezetőedzőnek nevezték ki. Utóbbi munkáját nem folytatja, mert az FK Csíkszereda a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, s az egymás elleni eredménynek köszönhetően áll a még felsőházi rájátszásba jutást jelentő hatodik helyen. A másodosztályban az egykörös alapszakasz végén az első hat küzdhet az élvonalba jutásért: az idény végén az első és második helyezett közvetlenül feljut, a harmadik és negyedik a SuperLiga 13. és 14. helyén végzők ellen játszik osztályozót. A helyzetet bonyolítja, hogy a listavezető Steaua nem rendelkezik feljutási joggal.

A székelyudvarhelyi László Csaba edzőként dolgozott a skót Heart of Midlothian és Dundee United csapatánál, illetve a magyar válogatottnál mint másodedző, a magyar klubcsapatok közül a Ferencváros, a Sopron és az MTK vezetőedzője volt. Nemzetközi színtéren az ugandai és a litván válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett, volt a belga Charleroi, a szlovák bajnokságban szereplő Dunaszerdahelyi DAC trénere. 2019-ben 16 bajnoki mérkőzésen a Sepsi OSK együttesét irányította, ezt követően pedig az indiai Chennaiyin FC szakvezetője volt. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »