Lassan összeáll az új fideszes médiabirodalom

Lassan összeáll az új fideszes médiabirodalom

A Fidesz-agytröszt megtalálta a receptet arra, hogy megnyerje azokat a szavazókat, akik kiábrándultak a kormányból és a Jobbikhoz pártoltak. Habony Árpád szerint a via.hu közéleti véleményportál lesz alkalmas erre a feladatra.

Mióta nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz bojkottálja a Magyar Nemzet, Lánchíd Rádió, Hír TV hármast, és eközben az állami hírtévé pedig leginkább a kétes hírértékű időjárás-jelentéseivel került a figyelem középpontjába, egyértelmű szándék mutatkozott arra, hogy szükség lesz egy olyan médiabirodalom létrehozására, amelyben akadály- és zökkenőmentesen jutnak el a kormány üzenetei.

A Heti Válasz úgy értesült, hogy az új média központi cégét Habony Árpád kormányfői tanácsadó, valamint az egykori államtitkár, Győri Tibor vezeti majd.

Az mno.hu szerint a következő lesz a felállás:

  • lesz egy via.hu nevű véleményportál,
  • a megszűnt Helyi Témához hasonló ingyenes hetilap,
  • egy üzleti hírportál a Napi Gazdaság alapjain (a szerkesztő Liszkay Gábor lenne),
  • és esetleg egy új rádió is.

Hírdetés

A főcsapásirányt azonban a via.hu jelenti, aminek vezetője pedig a kommunista gyilkos, Ságvári Endre melett kiálló Csúri Ákos lesz.

Hogy még tovább emeljék a színvonalat, a pártatlan tájékoztatás tényét, a szakma olyan nagyjai is tollat ragadnak a szent cél érdekében, mint Bayer Zsolt.

Az új centrum kiépítését szolgálhatja, hogy Habony Árpád jó barátja, Andy „offshore terminátor” Vajna filmügyi kormánybiztos befolyást kíván szerezi a TV2-ben, és így akár egy újabb csatornán keresztül értesülhetünk arról, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó.

De legalább Habonynak lesz végre fizetős állása.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »