Lassan minden New Age-es baromságot megünnepelhetünk

Először ünneplik a világon a jóga nemzetközi napját, melyet Narendra Modi indiai kormányfő tavalyi kérésére vezette be az ENSZ, és idén június 21-én, vasárnap tartják az elsőt.

India fővárosának központja vasárnap színes jógaszőnyegek gigantikus mozaikjává alakul át. A reggeli 35 perces, szabadtéri jógázásra mintegy 35 ezer tisztviselőt, katonát és állampolgárt várnak.

A világ más országaiban is megünneplik az ősi indiai hagyomány első nemzetközi napját. India budapesti nagykövetsége vasárnap reggel a Bálna Budapest épületében várja az érdeklődőket, Londonban a Temze partján tartják a gyakorlást.

Hírdetés

A naponta jógázó, vegetáriánus Modi politikája fontos részének tekinti a jógát, novemberben átszervezett új kormánya 21 minisztere közül egy az indiai orvoslás hagyományos gyógymódjainak és gyakorlatának, köztük a jógának, az ájurvédának, a homeopátiának és a naturopátiának a népszerűsítését végzi.

A miniszterelnök vasárnap beszéddel üdvözli a világnapot, ám maga nem végez ászanákat. A gyakorlást a város fő sugárútja mentén elhelyezett hatalmas kivetítők is közvetítik, sokak szerint Guinness-világrekord is születhet az együtt jógázók várhatóan hatalmas száma miatt.

Modi 2014 szeptemberében kérte az ENSZ-t a jóga nemzetközi napjának bevezetésére. Mióta a szervezet elfogadta a kezdeményezést, országszerte iskolákat, laktanyákat, a börtönöket ösztönöz arra az állam, hogy szervezzék meg a rendszeres jógázást.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »