Lassan már teljes Alcsútdobozt is felvásárolja az Orbán család

Lassan már teljes Alcsútdobozt is felvásárolja az Orbán család

8,6 hektáros földet vett Orbán Viktor apja, id. Orbán Győző Alcsútdobozon, az arborétum és a golfpálya szomszédságában, írja a Szabad Európa.

A miniszterelnök apja 20,25 millió forintért vette június végén a területet. Most is ugyanaz volt az eladó, mint Orbán apjának több korábbi földszerzésénél is.

A lap még márciusban számolta össze, hogy akkor nyolcvanhektárnyi föld volt a miniszterelnök édesapjának tulajdonában a Felcsúttal szomszédos Alcsútdobozon. Ehhez adódik most hozzá a június végi földvásárlás 8,6 hektárja.

Teljes Orbán családi uralom

Az újonnan szerzett területek egy része a Pannónia Golf & Country Club mellett van.

Ez az a klub, aminek a működtetésébe nemrég bevásárolta magát Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltsége Mészáros Lőrinc mellé.

Hírdetés

A golfpálya területe pedig ifj. Orbán Győző cégéé.

Ott van még a hírhedt hatvanpusztai birtok is

A hatvanpusztai birtok Orbán Viktor édesapjának tulajdonában áll, ám sokan a miniszterelnök tulajdonaként tekintenek a majorra – írja a hír kapcsán megjelent cikkében a Telex.

A VSquare egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok információira hivatkozva azt írta, hogy a kormányfő már nemcsak hosszú hétvégéket tölt a családjával a 13 hektáros hatvanpusztai birtokon, de rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, illetve üzletembereket.

A 19. században József nádor által létrehozott birtok rekonstrukciója becslések szerint 30 millió euróba (kb. 11,5 milliárd forintba) kerülhetett.

(Címlapkép: MTI)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »