Lassan hátradőlhet Karácsony Gergely, itt vannak a legfrissebb számok az újraszámlálásról

Lassan hátradőlhet Karácsony Gergely, itt vannak a legfrissebb számok az újraszámlálásról

Karácsony Gergely kismértékben növelte előnyét a főpolgármester-választáson leadott szavazatok újraszámlálásának második napja után.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egyik tagja azt mondta a 444.hu-nak, hogy 16 kerület adatainak összesítése után Karácsony 200-250 szavazattal vezet Vitézy Dáviddal szemben.

Szerdán a legnagyobb változást a XIII. kerület 15-ös számú szavazóköre hozta. Az újraszámlálás után Karácsony így 134 szavazat előnyt szerzett a XIII. kerületben.

Csepelen fordított volt a helyzet, ott Vitézy körülbelül 20 szavazat előnyt szerzett Karácsonnyal szemben, miután több rá leadott szavazatot tévesen a főpolgármesterhez számoltak.

Hírdetés

Zuglóban 30 olyan Karácsony-szavazatot találtak, amit korábban nem számoltak meg. Itt június 9-én azt jegyezték fel a szavazatszámlálók, hogy 31 szavazat hiányzik az egyik urnából, de most arra jutottak, hogy valójában csak 1 ilyen volt.

A többi kerületben is voltak apró változások, ám azok nagyjából kiegyenlítették egymást.

Vitézy szerda délután telefonon a 444-nek azt mondta, a kialakult helyzet jól mutatja, hogy szükség lenne az automatikus újraszámlálásra, ha a különbség 1 százalék alatti. Most 1200 szavazatot minősítettek át, ami jelentősnek mondható.

Hivatalos végeredmény péntekre várható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »