Lapértesülés: meghalt egy oltástagadó apa, súlyos állapotban a családja

Lapértesülés: meghalt egy oltástagadó apa, súlyos állapotban a családja

Egy budapesti család négy tagja koronavírussal került kórházba. A felnőttek nem voltak beoltva. Feltehetően hamis védettségi igazolvánnyal is rendelkeztek.

A Blikk értesülése szerint koronavírussal került kórházba egy négytagú, oltástagadó, vélhetően hamis védettségi igazolvánnyal rendelkező budapesti család. Hozzáteszik: több forrásuk is megerősítette, hogy a család egyik tagja sem oltatta be magát, ám védettségi igazolványra szükségük volt, mert gyakran utaznak külföldre.

A bulvárlap azt írja, annyi bizonyos, hogy a családtagok elkapták a koronavírust, és kis időn belül egymás után egy fővárosi kórház intenzív osztályán kötöttek ki, valamennyien – a kisiskolás gyerekek is – lélegeztetőgépre kerültek. A családfő életét már nem tudták megmenteni az orvosok, és információik szerint a kisebbik gyermek továbbra is életveszélyes állapotban van.

Hírdetés

A rendőrség vizsgálja a családtagok birtokában lévő védettségi igazolványokat.

A Blikk cikke mások mellett arra is kitér, hogy tudomásuk szerint jelenleg 17 olyan ügyben nyomoz a hatóság, amelyben orvosok, nővérek, ápolók pénzért közreműködtek hamis védettségi igazolványok készítésében. De olyan is volt, hogy hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat három köztisztviselő ellen, mert egyiküket hamis védettségi igazolványhoz próbálták juttatni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »