Lapátolás és börtön helyett az Adrián hajókázva menőzött a szökött cigánybűnöző

Lapátolás és börtön helyett az Adrián hajókázva menőzött a szökött cigánybűnöző

D. T. Lajos ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatott eljárást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntett miatt. Később a férfit a Pécsi Törvényszék jogerősen 6 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A bűnszervezet közel 4 és fél milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A férfi egy idő után elérhetetlenné vált – elmenekült a várható büntetés elől –, ezért először hazai, majd 2023. július 12-én európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A hazai körözési eljárást folytató Mohácsi Rendőrkapitányság munkatársainak 2024 áprilisában olyan információ jutott a tudomásukra, hogy a körözött személy Horvátországban tartózkodik, ahol ingatlan-bérbeadással foglalkozik. Felkutatása és elfogása érdekében felvették a kapcsolatot a KR NNI Célkörözési Osztály munkatársaival.

Az NNI nyomozói az Európai Célkörözési Egységek Hálózatán (ENFAST) keresztül intenzív információcserébe kezdtek a horvát társszervekkel, amelynek eredményeként megállapították, hogy a férfi Vir szigeten tartózkodik élettársával. Elfogására május 6-án a horvát rendőrök a magyar fejvadászok kérésére akciót szerveztek, amelynek eredményeként az utcán kapták el a 45 éves férfit. Kiadatásáról a napokban dönt a horvát bíróság.

D. T. Lajos több közösségi médiafelületén tett ki tartalmakat, az egyiken – a tengeren egy hajót vezetve – a börtön helyett az élet élvezetére biztatott mindenkit, a másikon azt a látszatot keltette, mintha az egyik pécsi klinikán tartózkodna, ahol az előtte álló egyenruhás rendőrök nem ismerik fel – írja honlapján a rendőrség.

Hírdetés


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »