Láng Sándor mérnök üzenete

Kedves Laci!

Kaptam egy videót, továbbítom (A nagy globális felmelegedés svindli, dátumot nem találtam, de egy szövegrész alapján készült valamikor ifj. Bush elnöksége alatt):

https://www.youtube.com/watch?v=e93Hn1BoAUw&fbclid=IwAR3aEOApZ4QTzwzyQbviKV9IeZUmdDR0VvlC1jbi3m_xlxILc3t6o5DSL74

Más. Egy energetikával foglalkozó szakmai szervezet (nem a MET) még tavasszal elkezdte véleményezni a Nemzeti Energia- és Klímaterv tervezetét (NEKT). A véleményezők egyike voltam, májusban megtettem észrevételeimet 5-6 kollégával együtt. Nyáron nem történt semmi érdemleges. Szeptember végén összeállt egy olyan anyag, amely már ismét véleményezhető volt. Több pontban én is hozzászóltam. Az első pontban a szövegjavaslatom indoklása és maga a szöveg (lehet, hogy kicsit megalkuvón, naivul és pongyola indoklással, de amihez készült, ez is túl erős volt) ez volt:

„1. Szarka László akadémikus székfoglaló előadásából a nagyságrendek alapján is kiderül, hogy az antropogén CO2-növekedése nem okozhatja az IPCC klímamodellek alapján becsült globális hőmérséklet-növekedést. Egyéb hazai akadémikusok is hibásnak tartják, sőt egyesek csalást is emlegetnek. Azt javaslom, hogy legyünk kételkedők, s a fő hangsúlyt a korszerűtlen berendezések (fűtő, közlekedő, üzemi, stb.) okozta imissziók (pl. a szmogot okozókét) csökkentésének fontosságára helyezzük – ami járulékosan CO2 csökkentést is eredményez. Az elejére javasolható valami hasonló szöveg:

Hírdetés

A globális klímavédelmet a helyi környezet védelmén és a változásra történő felkészülésen keresztül javasolható kezelni, illetve szkeptikusnak lenni a CO2 kvóta hosszútávú fenntarthatóságát illetően mindaddig, amíg a MTA az erről szóló tudományos vitát egyértelmű eredménnyel le nem folytatja.”

Eddig az idézet. Most esetleg kiegészíteném a V4A (MTA és V+3A)-val. (Végül állítólag a véleményezési határidő is lejárt, nem állt össze végleges anyag.) Állítólag már van egy újabb Nemzeti Energiastratégia (NES) tervezet is, véleményezésre várva.

Laci ennyi, üdv
Sanyi

Ui.: olvasva a mostani levélváltásokat, egyéb cikkeit, Király József kolléga nagy tudású vitapartner, igazi (és több, mint) mérnök!


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »