Láncreakciót indíthat el a magyar adócsökkentés

Láncreakciót indíthat el a magyar adócsökkentés

Láncreakciót indíthat el a régióban a magyar adócsökkentés. Havi 1000 euróból nyomorog a magyargyűlölő Jan Slota, saját bevallása szerint. Egy majom miatt mészárolja egymást két líbiai törzs. Külföldi lapszemle.

Láncreakciót indíthat el a régióban a magyar adócsökkentés – írja a Bloomberg. A januártól egységesen 9 százalékos vállalati adó a legalacsonyabb lesz az EU-ban, de a magyar kormány példáját hamarosan több más közép-európai ország is követheti – ezzel kompenzálhatják a külföldi befektetőket, cserébe a bérek növeléséért. A fizetések emelésére azért van szükség, mert az alacsony jövedelmek miatt az egész régiót munkaerő-hiány sújtja: a képzett fiatalok nagy része nyugatra megy dolgozni.

Havi 1000 euróból nyomorog a magyargyűlölő Jan Slota, saját bevallása szerint – számol be a szlovákiai Bumm.sk. A szélsőséges politikus ezt a bíróságon jelentette ki, ahol ittas vezetés miatt ül a vádlottak padján. A lap szerint viszont a háromszintes lakásban élő Slota birtokában van a többi közt egy repülőgép, egy jacht, egy horvátországi villa, egy Bentley, egy Porsche és egy Mercedes.

Egy majom miatt mészárolja egymást két líbiai törzs – tudósít a The Independent. Az egyik csoport háziállata megsebesített egy a rivális törzshöz tartozó fiatal lányt; bosszúból a lány rokonai a majommal együtt három férfit is megöltek a másik törzsből. A harcok addig fokozódtak, hogy a szembenálló felek tankokkal és aknavetőkkel vonultak egymás ellen. A törzsi háborúnak már 20 halottja és 50 sebesültje van.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »