Láncfűrésszel választotta el a klímabolsikat egymástól a rendőrség Hollandiában

Láncfűrésszel választotta el a klímabolsikat egymástól a rendőrség Hollandiában

Több száz, egyes források szerint mintegy ötszáz klímaaktivistát tartóztattak le Hollandiában, miután szombat délután mindkét irányban lezárták a fővárosba, Hágába vezető A12-es autópályát, tiltakozásul a fosszilis tüzelőanyagok kormányzati támogatása ellen – írta a Dutchnews hírportál vasárnap.

A demonstrációt az Extinction Rebellion aktivistacsoport szervezte. A hírportál tudósítása szerint a tüntetők közül néhányan az úttestre ragasztották vagy egymáshoz láncolták magukat, a rendőrség láncfűrésszel választotta el őket, és állítólag kóla segítségével oldotta fel a ragasztást.

Körülbelül ezer további tüntető a városon át vezető autópálya aluljárója felett gyűlt össze, a minisztériumi épületek közelében, hogy támogassa a blokádot. A rendőrség kora délután vonult ki, hogy megkezdje a tüntetők eltávolítását, a letartóztatottakat buszokkal vitték el, és sportcsarnokokban helyezték el őket.

 

— Peterpaul Kloosterman (@PeterpaulK) January 28, 2023

 

Az autópályát vasárnap kora reggel nyitották meg újra. A hét elején hét embert tartóztattak le otthonukban felbujtás gyanújával, amiért felszólították az embereket, hogy vegyenek részt a szombati tüntetésen.

Hírdetés

 

📢 We steunen vandaag in Den Haag de dappere mensen van @NLRebellion die de A12 blokkeren.

✋Zij eisen: #StopFossieleSubsidies, net als wij en 300 economen. pic.twitter.com/fdNxqOiMRY

— Fossielvrij NL🔥 (@FossielvrijNL) January 28, 2023

 

Az Extinction Rebellion szervezet Twitteren megosztott üzenetében azt írta, hogy a hatóságok "aránytalan erőbevetéssel" léptek fel a tüntetők ellen, négy újságírót is letartóztattak. A hatóságok szerint a sajtó munkatársait letartóztatásuk után a "lehető leghamarább" elengedték. A rendőrség azt nyilatkozta, hogy a letartóztatások "csendesen és békésen zajlottak", jelenleg folyik az őrizetbe vett emberek azonosítása.

(MTI)

Nagyon ragaszkodott egy Picasso-képhez két klímarettegő Melbourne-ben

Lázadás a kihalás ellen? – Vagy inkább a hagyományos értékrend és az európai nemzetek elpusztítása

Jövőnk gyilkosa a WC-papír – Budapestre is eljutott a klímaholokausztozó vándorcirkusz


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »