Lamine Yamal Felcsúton „gyakorolta be” álomgólját – nézze meg!

Lamine Yamal Felcsúton „gyakorolta be” álomgólját – nézze meg!

Lamine Yamal, akit a kedd esti elődöntő legjobb játékosának választott az UEFA, részben álomgólja miatt is, átírta kicsit az Eb-rekordok könyvét. De még érdekesebb, hogy nagyjából négyszáz napja Felcsúton, a Pancho Arénában majdnem ugyanilyen gólt lőtt. Kinek? A franciáknak!

A 17. születésnapját majd szombaton ünneplő ifjú csillag az Eb-történelem legfiatalabb gólszerzője lett, az UEFA pedig még soha nem választott nála fiatalabb játékost egy Eb-meccs legjobbjának.

At just 16 years old, Lamine Yamal scored a goal against France in the Euros, making him the youngest player to ever score in the tournament’s history. pic.twitter.com/7DnGKSGw0q

— OpenChats (@bulletchats) July 9, 2024

Csodagyerek, Luis de la Fuente viccesen azt emlegette a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, hogy Lamine kapcsán azt kell mondania, amit a régi rómaiak vallottak Julius Ceasar kapcsán, azért ő is csak egy ember…

Hírdetés

Nacho, a spanyolok ötszörös BL-győztes ásza azt mondta, nincs más szó, mint a zseni arra, aki 16 évesen ilyen gólt lő.

De Lamine Yamal lőtt már egy ugyanilyet 15 évesen is, ugyancsak Eb-elődöntőben, ugyancsak a franciáknak!

Mégpedig 2023. május 30-án Magyarországon, a felcsúti Pancho Arénában, az U17-es Európa-bajnokságon. (Nem elhanyagolható különbség, azt a mecset a franciák nyerték, ellentétben a müncheni Eb-elődöntővel.)

A csodagól 4:00-nál.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »