Lakner: Botka az egész ország politikai szerkezetét megváltoztathatja

Lakner: Botka az egész ország politikai szerkezetét megváltoztathatja

Egyelőre nem világos, hogy Botka László milyen határidővel és milyen mandátumot kapott az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Lakner Zoltán politikai elemző annak kapcsán, hogy Botka László csütörtökön a 168 óra című hetilapban programnyilatkozatot jelentetett meg.

Lakner Zoltán szerint nem mindegy, hogy a miniszterelnök-jelöltnek egy menetrendet, vagy lazább forgatókönyvet kell felvázolnia a baloldali pártok együttműködését illetően, vagy egy teljes forgatókönyvet kidolgoznia az összefogásra, aminek része az egyéni jelöltek kiválasztása is 2018-ra. Lakner Zoltán szerint 2017 első fele így is „váratlanul izgalmas lehet” a magyar politikában.

Hírdetés

„Szerintem az elkövetkező néhány hónap talán váratlanul izgalmas lesz a magyar politikában, azt gondolom, nem nagyon lehetett rá számítani, hogy ilyen eseménydús lesz 2017 eleje. De ebben benne van az a lehetőség, hogy megváltoztatja az ellenzéki terepet. Szerintem Botka Lászlónak ebben lesz szerepe, és ha ez megváltozik, az egész ország politikai szerkezetét megváltoztathatja” – fogalmazott.

Tekintse meg a Lakner Zoltánnak készült teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »