Lakberendezési és családszórakoztatási tervekkel nyertek a diákok

Lakberendezési és családszórakoztatási tervekkel nyertek a diákok

Első és harmadik díjjal tértek haza diákjaink egy rangos nemzetközi rendezvényről. A sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági Líceum immár nyolcadik alkalommal vett rész a pécsi Baranya Vármegyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum által idén március 20-án megszervezett Nemzetközi Szakmai Vásáron, ahol a magyarországi tanintézményeken kívül horvát- és olaszországi, illetve erdélyi iskolák is megmérettették magukat.

Iskolánkból két gyakorlócégnek idén is sikerült elhoznia az első és harmadik helyezést. Az első helyezést a Future Plus Kft. gyakorlócég kapta, amelynek tevékenysége az önfejlesztési trendek bevezetése a lakberendezésben és belső építészetben a metaverzum által. A csapat tagjai Csalóka-Toth Eunika Kriszta, Dinu Róbert, Balogh Edvárd Attila XII. A osztályos tanulók és Veres Vivien XI. A osztályos diák.

A harmadik helyezett Sepsi Escape Kft. egy olyan vállalkozást hozott létre, amely családbarát szórakozási lehetőséget nyújt nemcsak családok részére, hanem bárkinek, aki meg szeretné fejteni a szabadulószobák rejtélyeit és ki szeretné próbálni a VR-szobát. A csapat tagjai Porzsolt Gitta, Lazar Daniel, Ráduly Hunor a XII. A osztályból, valamint Szász Tímea XI. A osztályos diák.

Hírdetés

A részt vevő cégek tevékenységét egy háromtagú szakmai zsűri értékelte. Pál Ágnes, a Körber Hungaria Kft. képzési referense, a zsűri egyik tagja szerint a diákok által létrehozott vállalkozások életképesek és teljes mértékben megfelelnek a piac követelményei­nek. Rendkívüli örömükre szolgált, hogy ilyen kimagasló szakmai tudással rendelkeznek a diákjaink, elmondása szerint nem volt olyan kérdés, amelyet ne tudtak volna megválaszolni. A tanulók nem csak szakmai tudásukat bővíthették, hanem kulturális programon is részt vettek. Megnézték a Pécsi Nemzeti Színházban a Nyolc nő című bűnügyi komédiát, hazafelé pedig megtekintették Szeged nevezetességeit.

A csapatokat Máthé Ágota, Gál Emő Csilla tanárnők és Simon Edith iskolaigazgató készítette fel a versenyre és kísérte el.

Köszönjük a meghívást és a szíves vendéglátást a Radnóti Miklós-technikum vezetőségének, tanárainak és diákjainak, örvendünk, hogy részt vehettünk ezen a színvonalas versenyen.

Simon Edith, Máthé Ágota, Gál Emő Csilla


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »