Lakatos Dzsészönstetem után szabadon: "koronaikrek" Indiában

Lakatos Dzsészönstetem után szabadon: "koronaikrek" Indiában

A világ legtöbb országához hasonlóan Indiát is sújtja a COVID-19 járvány, jelenleg éppen tart a március 24-én életbe léptetett 3 hetes kötelező házikarantén. Persze az élet sosem állhat le teljesen, így például a karantén ideje alatt is születnek gyerekek. Ezzel kapcsolatban olvashatunk most egy furcsa történetet.

Március 27-én kora hajnalban egy Preeti Verma nevű indiai nő ikreknek adott életet, miután kalandos körülmények között (karantén idején nem közlekedhetnek járművek az utcán, a mentőautót többször feltartóztatta a rendőrség) sikeresen eljutottak a Dr. Bhim Rao Ambedkar kórházba Rájpurban, Cshattiszgarh állam fővárosában. A korlátozások miatt a rokonok sem tudtak eljutni a kórházba, de Verma szerint az orvosok és a kórház egyéb alkalmazottai nagyon készségesek és segítőkészek voltak. Az ikrek császárral jöttek a világra, s szüleiktől nem mindennapi nevet kaptak.

Hírdetés

Csak találgatni lehet, hogy Coronának és Covidnak milyen élete lesz ilyen személynevekkel, de hát sokan vagyunk sokfélék, a szülők így dolgozzák fel a járvány okozta nehézségeket… Mondjuk a kórházi dolgozókat sem teljesen értem, Verma szerint ugyanis ők kezdték hívni az ikreket Coronának és Covidnak, majd ezután döntötték el a szülők is, hogy így fogják elnevezni a babákat. Verma hozzátette azt is, hogy "emlékezetessé akarták tenni a napjukat, a két név pedig a nehézségek felett aratott győzelmet hivatott szimbolizálni. Lehet, hogy később meggondoljuk magunkat és átnevezzük őket" – nyilatkozták a felelősségteljes szülők.

Több jól át gondolt kérdést is fel tudnék tenni a kórházi dolgozóknak és a boldog párnak egyaránt, de inkább hagyjuk az egészet… Helyette inkább nézzünk vicces jeleneteket arról, hogyan próbálja az indiai rendőrség hazazavarni a korlátozásokra fittyet hányó embereket.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »