Labdarúgó NBI – Az Újpest kiütésével lépett dobogóra a Felcsút

A Puskás Akadémia FC 5-1-re kiütötte a vendég Újpest FC-t vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában, ezzel a dobogó harmadik fokára lépett.

NB I, 24. forduló: Puskás Akadémia FC – Újpest FC 5-1 (1-0)

Pancho Aréna, v.: Vad II

    gólszerzők: Corbu (10.), Colley (62., 68.), Slagveer (74.), Zahedi (89.), illetve Varga B. (83.)

Hírdetés

    sárga lap: Baluta (88.), illetve Anculasz (65.)

    Puskás Akadémia:
    —————
Markek – Bartolec, Golla, Spandler, Brandon – Plsek (Baluta, 84.), Favorov (van Nieff, 75.), Levi – Gruber (Zahedi, 75.), Colley (Szolnoki, 84.), Corbu (Slagveer, 57.)

    Újpest:
    ——
Nikolic – Pauljevic, Szabó II B., Anculasz, Hall, Kastrati (Boumal, 61.) – Mörschel (Onovo, a szünetben), Jakobi, Mack (Croizet, 61.) – Mudrinski (Ambrose, 78.), Csoboth (Varga B., 78.)

Jól kezdett a dobogóért harcoló Puskás Akadémia, gyorsan vezetéshez is jutott. Tovább támadott a felcsúti csapat, főként Colley és Corbu volt elemében, de a ziccerekből nem született újabb gól Nikolic kapus bravúrjainak köszönhetően. A kiesés elől menekülő Újpest az egész első félidőben passzív volt támadásban, kevés veszélyt jelentett a hazai kapura.
   
Fordulást követően negyedóra alatt több gólszerzési lehetősége volt a vendégeknek, mint az első játékrészben. Ennek ellenére a Puskás Akadémia percek alatt megtriplázta előnyét, Lamin Colley első és második NB I-es gólját érte el. Teljesen szétesett az Újpest, amit jól jelzett a negyedik hazai gól előtti szituáció: a kapufáról középre kipattanó labdát hárman is csak nézték, közöttük a felcsúti csatár könnyedén az üres kapuba belsőzött. A hajrában a csereként beállt Varga Balázs szép lövéssel szépített az eredményen, de egy gyors kontra végén Zahedi visszaállította a négygólos különbséget és beállította a végeredményt.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »