Labdarúgó NB I – Orosz Pál: a Ferencváros áll elébe a kihívásnak

Labdarúgó NB I – Orosz Pál: a Ferencváros áll elébe a kihívásnak

A labdarúgó NB I-ben címvédő és éllovas Ferencváros is szerette volna, ha a járványhelyzet miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elhalasztja a január végére tervezett bajnoki folytatást.

EL-re készülve: exkluzív interjú Orosz Pállal - Fradi.hu

Hírdetés

A vezérigazgató – fradi.hu

„A Ferencváros igennel szavazott, mi azt szerettük volna, ha elhalasztjuk a bajnokság kezdetét” – nyilatkozta szombaton Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornának az MLSZ pénteki döntése kapcsán, amely szerint “a bajnokság folytatásának halasztását nem támogatta a klubok többsége, így az eredeti kiírás szerint folytatódnak az OTP Liga küzdelmei”.
   
A sportvezető hozzátette: a felkészülési időszak során az élvonalbeli klubok jelentős része “megszenvedte, megszenvedi, illetve meg fogja szenvedni” a járványt, hiszen a legújabb vírusvariáns gyorsan terjed.
   
“Szerencsére ezúttal gyengébb lefolyású a betegség, napról napra változik a helyzet, de úgy gondoltuk, hogy lehetne egy kis időt nyerni. A felkészülés sehol nem volt zökkenőmentes, ezt lássuk be. Volt, ahol több játékos hiányzott, máshol kevesebb, de olyan klubról nem nagyon tudunk az NB I-ben, amelyet ez a probléma teljes mértékben elkerült volna” – fogalmazott.
   
Orosz Pál kiemelte: hat klub a halasztás mellett, hat pedig ellene szavazott.
   
“Tudomásul vesszük, tesszük a dolgunkat, bár továbbra is úgy gondoljuk, hogy talán racionálisabb lett volna egy picit később elkezdeni a bajnokságot” – mondta.
   
Az NB I a 18. fordulóval folytatódik január 29-én és 30-án. Ezt megelőzően a negyedik körből elhalasztott Puskás Akadémia-Ferencváros mérkőzés pótlására kerül sor, 27-én.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »