Labdarúgó NB I – A Mezőkövesd legyőzte a Puskás Akadémiát

A Mezőkövesd hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémia csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Kuttor Attila együttese hazai környezetben a legutóbbi öt fellépésén egy döntetlen mellett a negyedik sikerét aratta, míg a felcsúti csapat ebben a bajnoki szezonban mindössze a második vereségét szenvedte el vendégként – még az idény nyitófordulójában a Ferencváros otthonában kapott ki.

NB I, 17. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
————————————————
Mezőkövesd, v.: Andó-Szabó

    gólszerző: Drazic (80.)

Hírdetés

    kiállítva: Baluta (93.)

    sárga lap: Nagy G. (43.), illetve Stronati (26.), Zahedi (33.), Spandler (39.), Baluta (93., 93.)

    Mezőkövesd Zsóry FC:
    ——————–
Piscitelli – Kállai, Zahary, Beriasvili, Filip – Cseri (Brtan, 85.), Nagy G. (Da. Babunski, 76.), Karnyicki – Molnár G. (Vajda, 85.), Drazic, Besirovic

    Puskás Akadémia FC:
    ——————-
Tóth B. – Mezgrani (Bartolec, 12.), Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Batik – Slagveer (Gruber, 78.), Baluta, van Nieff (Levi, 78.), Corbu (Komáromi, 67.) – Zahedi (Colley, 66.)

A Mészöly Kálmán, Mészáros Ferenc, valamint Pelé emléke előtti tisztelgést követően egy perccel a kezdés után előnybe kerülhetett volna a felcsúti együttes, de Spander közvetlen közelről hibázott egy szögletből.
   
A gól nélküli első félidő kemény, helyenként durva játékot hozott.
   
A fordulást követően szinte rögtön előnybe kerülhetett volna a Mezőkövesd, de Nagy Gergő bevetődve közelről hibázott. A 65. percben Tóth Balázs, a vendégek kapusa ajándékozott kis híján gólt az ellenfélnek, ezúttal azonban Drazic ügyetlenkedett a befejezésnél. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt végül előnybe került a Mezőkövesd, a csereként pályára lépő Babunski egy remek megoldás végén hozta kihagyhatatlan helyzetbe Drazicot.
   
A hajrában a Mezőkövesd őrizte előnyét, de több veszélyes lehetősége is volt lezárni a találkozót, az eredmény azonban nem változott. Az utolsó pillanatokban még Baluta, a felcsútiak támadója hozott össze magának tíz másodpercen belül két sárgával egy piros lapot.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »