Labdarúgó NB I – A Diósgyőr vendégeként győzött az MTK

Az MTK 2-0-ra győzött a Diósgyőr otthonában a labdarúgó NB I tizedik fordulójának szombati játéknapján.

A két csapat legutóbbi 16 egymás elleni mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni a DVTK.

10. forduló:

Diósgyőri VTK-MTK Budapest 0-2 (0-2)

Miskolc, 5405 néző, v.: Derdák

gólszerzők: Kosznovszky (2.), Molnár R. (42.)

sárga lap: Jurina (73.), Kosznovszky (84.)

Hírdetés

Diósgyőr:

Ogyincov – Szatmári (Klimovics, a szünetben), Csorbadzsijszki, Bárdos, Sanicanin (Adedokun, 64.) – Vallejo (Rarszalla, 64.) – Gera D., Holdampf, Pozeg Vancas (Jurek, 75.), Rakonjac (Acolatse, a szünetben) – Edomwonyi

MTK:

Demjén – Hej, Beriasvili, Kádár, Antonov (Bobál D., 88.) – Kata – Molnár Á. (Nagy Zs., 72.), Kosznovszky, Bognár I. (Végh, 72.), Molnár R. (Stieber Z., 89.) – Jurina (Németh K., 76.)

A DVTK az előző hat fordulóban ötször zárt kapott gól nélkül, de a horvát kapus Karlo Sentic a legutóbbi, nyíregyházi mérkőzésen megsérült – részleges elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, illetve csontödéma alakult ki nála -, ezért szombaton Artem Ogyincov állt a gólvonal előtt. Őt már a második percben „felavatták” a fővárosiak, ugyanis Hej Viktor passza után Kosznovszky Márk lefordult Alexander Vallejóról, majd húsz méterről a kapu jobb felső sarkába bombázott.

A várakozásokkal ellentétben a kapott gól hatására a DVTK nem vette át az irányítást és nem rohamozta a vendégek kapuját az egyenlítés érdekében. Továbbra is a magabiztosan védekező MTK akarata érvényesült, támadásban is aktív volt, és bár kihasználatlanul hagyott két-három ígéretes lehetőséget, a 42. percben megduplázta az előnyét. Bognár István indítása után Molnár Rajmund befelé cselezett, majd – hasonló távolságból, mint negyven perccel korábban Kosznovszky – a hálóba bombázott.

A szünet előtt Szatmári Csaba kezezése miatt büntetőhöz juthatott volna az MTK, de a videofelvétel megtekintése után a játékvezető másként döntött. Ezután közel állt a szépítéshez a Diósgyőr, de Bright Edomwonyi lövését vetődve, bravúrral védte Demjén Patrik.

A második felvonásban is hiányzott az agresszivitás a borsodiak védekezéséből, ezért kevés labdát szereztek, ennek ellenére kiegyenlítettebbé vált a játék, mert magabiztos előnye tudatában az MTK nem erőltette mindenáron a támadásokat. A 75. percben elfogytak a Diósgyőr cserelehetőségei, de számottevő változást az új emberek beküldése sem eredményezett. A labdabirtoklás aránya végül kiegyenlítődött, de több kapura lövéssel és több kaput eltalált lövéssel zárt az MTK, amely tudatos, taktikus, élvezetes játékkal magabiztosan győzött.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »