Labdarúgó NB I – A Debrecen ellen szakadt meg a ZTE rossz sorozata

A Zalaegerszeg 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A hazaiak ezzel megszakították négy bajnoki meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, a hajdúságiak pedig egymás után harmadik élvonalbeli találkozójukon sem tudtak nyerni.

NB I, 15. forduló:

Zalaegerszegi TE-Debreceni VSC 2-1 (1-0)

Zalaegerszeg, 712 néző, v: Csonka

    gólszerzők: Koszta (26.), Ubochioma (70.), illetve Dzsudzsák (66.)

Hírdetés

    sárga lap: Zimonyi (45.), Sankovic (47.), illetve Deslandes (26.), Ferenczi J. (82.)

    Zalaegerszeg:

Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Halilovic (Spoljaric, a szünetben), Sankovic – Zimonyi (Ubochioma, 69.), Tajti (Nimaga, 78.), Skribek (Németh D., 87.) – Koszta

    Debrecen:

Gróf – Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi J. (Babunski, 88.) – Dzsudzsák, Varga J. (Korhut, 85.), Baráth P., Bódi (Soltész, 78.) – Ugrai (Sós, a szünetben), Németh (Tischler, 56.)

Kiegyenlítettnek tűnő labdabirtoklás mellett valamivel veszélyesebben futballozott az első félidőben a hazai együttes, amely a hivatalos statisztika szerint pontosabban célzott, mint riválisa. A zalaiak hat próbálkozásából öt kapura ment, egyből pedig gól született, miközben a hajdúságiak csak négyszer kísérleteztek, s csak két alkalommal találták el a kaput.
   
Fordulás után nem változott jelentősen a játék képe, mégis sikerült egyenlítenie a Debrecennek: a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból vette be Demjén kapuját. Nem tartott azonban sokáig a DVSC öröme, a csereként beálló Ubochioma ugyanis egy perccel a pályára lépése után újra előnyhöz juttatta a zalaiakat. A lefújásig a vendégek már nem tudtak újítani, így pont nélkül távoztak Zalaegerszegről.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »