L. Simon: Nehéz lesz az élet a Hír TV-nél

L. Simon: Nehéz lesz az élet a Hír TV-nél

Nem válaszolt érdemben arra a kérdésre a Várkert Bazár felújításáért felelős miniszteri biztos, hogy mikor lesz valóban kész a múlt héten már másodjára átadott műemlék épületegyüttes. L. Simon László válasz helyett a Hír TV jövőjét kezdte firtatni, majd meg is fenyegette munkatársunkat.

Az Ybl Miklós tervezte, évtizedeken át romos budai műemlék épületet két lépésben újította fel a kormány. Az első átadóünnepséget az országgyűlési választás előtt tartották, a másodikat pedig múlt pénteken. De a térkövezéssel nem végeztek, a környék még mindig építési területnek minősül.

A Várkert Bazár első átadását az áprilisi választás előtt tartották néhány nappal, a másodikat pedig múlt pénteken, amikor a Lánchíd utca megnyitása előtt alig egy órával még munkagép dolgozott a helyszínen. A műemlékegyüttes az ismételt, ezúttal a nagyközönségnek szánt átadásra sem készült el teljesen, a burkolat sok helyen nincs kész, nem működik minden lift, babakocsival és kerekesszékkel pedig nem lehet bejárni a létesítményt.

Hírdetés

Azt szerettük volna megtudni, hogy mikor lesz valóban kész a múlt héten már másodjára átadott műemlék épületegyüttes. L. Simon László a kérdésre nem adott érdemi választ, ugyanakkor arra utalt, hogy kérdéses, a Hír TV egyáltalán képes lesz-e még tudósítani az építkezés befejezéséről.

– Másodjára nyitották meg, ennek ellenére még építési területen keresztül bukdácsolnak a látogatók. Mikorra lesz tényleg befejezve?
– Nagyjából olyan 200-300 év, amit jósolok.
– Ez hosszú távú terv, ki fogja finanszírozni?
– Inkább az a kérdés, hogy ki fogja felügyelni, és a Hír TV 200-300 év múlva lesz-e abban a helyzetben, hogy erről tudósítson.

A Miniszterelnökség államtitkára a sajtótájékoztató után megfenyegette televíziónk munkatársát, mondván: ha továbbra is ilyen kérdéseket tesz fel, akkor „nehéz lesz az élet a Hír TV-nél”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »