Küzdelmes mérkőzésre számít a háromszéki csapat (Labdarúgás, SuperLiga)

Küzdelmes mérkőzésre számít a háromszéki csapat (Labdarúgás, SuperLiga)

A felsőházi rájátszásba jutásért küzdő Sepsi OSK fontos mérkőzést játszik a SuperLiga 25. fordulójában. A táblázatban hatodik sepsiszentgyörgyi együttes ma a tizedik Chindia Târgoviște ellen játszik a Sepsi OSK Arénában. A csapatok tizenegyedszer mérkőznek meg az első osztályban, négy döntetlen mellett a székelyföldi alakulat ötször diadalmaskodott, míg a Dâmbovița megyei gárda mindössze egyszer győzött. A 17 órakor kezdődő találkozót a bukaresti Sebastian Colțescu vezeti.

„Az utóbbi időben keretgondokkal küzdünk, néhány játékosunkra nem számíthatunk, viszont készen állunk a következő összecsapásra. A múlt héten a Mioveni ellen elvesztettünk két pontot, ezúttal viszont nem szeretnénk hibázni. Közeledik az alapszakasz vége, rendkívül fontos mérkőzések előtt állunk. Anton Petrea irányításával a Chindia sokat fejlődött, 2023-ban jól teljesítenek, idén kétszer győztek és egyszer döntetlent játszottak. Az elmúlt napok hideg időjárása ellenére a pálya remek állapotban van, a legfontosabb, hogy magunkra figyeljünk, és megvalósítsuk mindazt, amit elképzeltünk” – fogalmazott Cristiano Bergodi vezetőedző.

Eddigi eredmények, 25. forduló: Kolozsvári Universitatea–Mioveni 2–2 (gólszerzők: Thiam 42., D. Ispas 72., illetve Rusu 3., Benchaib 28. – tizenegyesből), FC Rapid–FC U Craiova 1–2 (gsz.: Iacob 87., illetve Bauza 1., Bahassa 57.), Aradi UTA–FC Botoșani 3–1 (gsz.: Milošević 4. – tizenegyesből, 11., Pop 45+2., illetve Roman 38.), Universitatea Craiova–Kolozsvári CFR 2–0 (gsz.: Ivan 66., 86.), FC Argeș–FC Farul Constanța 0–0.

 

Hírdetés

Albán középpályással erősítettek A háromszéki klub a napokban közösségi oldalán bejelentette, hogy az albán középpályás, Enriko Papa a török másodosztályban szereplő Çaykur Rizespor együttesétől júniusig kölcsönbe érkezett kivásárlási lehetőséggel. A 29 éves labdarúgó számára nem ismeretlen a román bajnokság, ugyanis korábban négy évig az FC Botoșani játékosa volt, amelynek mezében minden versenysorozatot figyelembe véve 129 mérkőzésen 11 találatot jegyzett és kiosztott 12 gólpasszt. Ebben az idényben 850 percet töltött a pályán, 13 bajnoki és 4 kupamérkőzésen 1 gól és 1 assziszt a mérlege a török másodosztályban. 2018 nyarán igazolt Romániába, ezt megelőzően csak Albániában játszott, ahol hét csapat mezét öltötte magára, az albán első osztályban 86 találkozón hatszor volt eredményes és hatszor az előkészítő szerepében jeleskedett. A Transfermarkt szerint a piaci értéke egymillió euró.

„A sárga lapos eltiltások és a sérülések miatt muszáj volt játékost igazolnunk, ugyanis Marius Ștefănescu és Jonathan Rodríguez továbbra sem bevethető. Enriko Papa személyében egy harcias labdarúgóval erősítettünk, aki ráadásul vezéregyéniség. Nem ismeretlen számára a román bajnokság, hiszen 2018 és 2022 között az FC Botoșani játékosa volt. Amennyiben Cristiano Bergodi úgy dönt, a Târgoviște ellen már pályára is léphet. A Dâmbovița megyei együttes idén nem szenvedett vereséget, látszik, hogy Anton Petrea a vezetőedző. A közvetlen riválisaink januárban és februárban is sok pontot vesztettek, így rendkívül fontos lenne a Chindia legyőzése, hatalmas lépést tehetnénk a felsőházi rájátszásba jutás felé” – nyilatkozta Hadnagy Attila ügyvezető igazgató.

 

Végleg elvesztették a kilenc pontot

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (TAS) döntése értelmében a tartozások miatt megbüntetett FC Hermannstadt nem kapja vissza a tavaly decemberben levont kilenc pontot, így a Sepsi OSK a táblázatban a hatodik helyen marad. Az élvonalban újonc nagyszebeni együttes az őszi idényben remekül teljesített, azonban az anyagi gondok és az ebből fakadó tartozások miatt kilenc pontos levonással sújtották, ennek következtében a hatodikról lecsúszott a kilencedik helyre. A klub már akkor közölte, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul, abban bízva, hogy kedvező döntést kapnak. A testület pénteken kihirdetett határozata azonban nem adott igazat a nagyszebeni csapatnak, amely végleg elveszítette a kilenc pontot. Ezt követően az FC Hermannstadt közösségi oldalán úgy fogalmazott, minden lehetséges jogi úton küzdöttek azért, hogy a veszteséget visszaszerezzék, viszont most már csak a pályán folytatják a küzdelmet, ahol bebizonyították, megérdemelik a helyüket a SuperLiga legjobb hat csapata között. A Marius Măldărășanu irányította alakulatnak szinte semmi esélye nem maradt bejutni a felsőházi rájátszásba, ehelyett az első osztályban maradásért küzdenek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »