Kutyalánccal támadt az ózdi gyilkos cigány banda – persze a rasszista indítékról egy szó sincs

Ítéletet hirdet szerdán a Debreceni Ítélőtábla egy négyfős cigány banda ügyében, amelynek tagjai idős magyar embereket támadtak meg Ózdon, hogy pénzt és értékeket szerezzenek. A brutális banda ügyében első fokon a Miskolci Törvényszék döntött idén márciusban:

Az elsőrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntette, társtettesként elkövetett rablás bűntette, visszaélés okirattal vétsége, társtettesként elkövetett testi sértés bűntette és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta.

A másodrendű többet kapott: életfogytig tartó szabadságvesztést szabtak ki rá emberölés bűntettének kísérlete, társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntette, társtettesként elkövetett rablás bűntette, visszaélés okirattal vétsége, társtettesként elkövetett testi sértés bűntette és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt. Az akkori ítélt szerint legkorábban 35 év után szabadulhat.

A harmadrendű vádlottat bűntettében, társtettesként elkövetett magánlak sértés bűntettében, visszaélés okirattal vétségében, társtettesként elkövetett testi sértés bűntettében és bűnsegédként elkövetett lopás vétségében találták bűnösnek. Tettéért 5 évet kapott, ugyancsak fegyházban.

Az utolsó támadót rablás bűntette, társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntette, visszaélés okirattal vétsége, társtettesként elkövetett testi sértés bűntette és bűnsegédként elkövetett lopás vétsége miatt ítélték el, neki szintén 5 évet kell lehúznia egy fegyházban.

A határozat ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik pedig felmentésér illetve enyhítésért fellebbeztek, ezért került az ügy a táblabíróság elé.

Hírdetés

A négyfős ózdi cigány banda 2012 decemberében döntött úgy, hogy idős magyar emberektől fognak pénzt vagy egyéb értékeket szerezni. Egyik éjjel mindannyian maszkot húztak és elindultak egy házhoz.

Eldöntötték, ha kell, agyon is verik a lakót.

Egyikük – a másodrendű vádlott – berúgta az ajtót, és kezében egy 40 centiméteres fémrúddal berontott. Először ököllel esett az idős magyar embernek, közben azt kiabálta, hogy add elő a pénzed vagy megölünk.
Az idős magyar ember a földre esett és ájulást színlelt. Ekkor a támadók letépték a karján lévő órát, elvették a telefonját és felforgatták a házat. Pénz és különféle tárgyakat vittek magukkal.

2013 januárjában az első- és a másodrendű vádlott – miután benyugtatózták magukat és ittak – ismét elindultak. Egyikük kapucnit, a másik maszkot húzott a fejére. Egy félreeső házat szemeltek ki maguknak és megbeszélték, hogy utóbbi férfi “elintézi” a lakókat, cinkosa pedig addig összepakol az épületben. ahogy utóbb is, egyikük berúgta az ajtót, majd együtt kezdtek kutakodni.

A másodrendű vádlottnál egy gumicsőbe húzott hatvan centiméteres kutyalánc volt, ezzel kezdte ütlegelni a fotelban ülő 69 éves magyar áldozatot, akit olyan súlyosan bántalmazott, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A vádlottak ezután a másik szobába mentek, és a tettes ugyanezzel a módszerrel bántalmazta a 68 éves lakót, míg cinkosa feldúlta a házat. Ahogy egy korábbi megtámadott, ő is halottnak tettette magát, így élte túl. A vádlottak különböző tárgyakat és 20 ezer forintot zsákmányoltak.

24hu korrigálva


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »